PUTIN NAPRAVIO PREOKRET: 70 odsto Italijana želi Rusiju za saveznika

PUTIN NAPRAVIO PREOKRET: 70 odsto Italijana želi Rusiju za saveznika

27 aprila 2020

Državljanka Italije ukrajinskog porekla Natalija Gebrič primetila je fundamentalnu promenu u stavovima Italijana prema evropskim saveznicima.

Čak ni ruska pomoć Italiji nije mogla da zaustavi tok ukrajinske rusofobije.

Ukrajinka koja živi u Italiji, Natalija Gebrič ispričala je šta je predstavljala pomoć Rusije Italijanima.Italijanska državljanka ukrajinskog porekla koja živi u Firenci otvoreno je pokazala svoj antiruski politički stav, ali nije mogla da ospori činjenicu da je pomoć Italiji od strane Rusije i Kine dovela do dramatičnih promena u odnosu Italijana prema svojim saveznicima.

Ona je istakla da su se, u pozadini ignorisanja italijanskih saveznika u EU i NATO-u , već posle nedelju dana pružanja ruske pomoći Italijanima, „stvorili veoma snažni pokreti protiv Evrope“.

Trenutno je situacija dobila novi zaokret. Prema nedavnim istraživanjima javnog mnjenja, „52 odsto Itakijana, Kineze naziva prijateljima (prošle godine – 42), 32 odsto tako naziva Ruse, a 17 odsto prijateljima naziva Amerikance.“ Ona je takođe istakla da oko 45 odsto Italijana smatra Nemačku neprijateljem, a 38 odsto Francusku.

„Pokreti za napuštanje Evrope su vrlo snažni“, prokomentarisala je Gebrič trenutno stanje stvari. U isto vreme, bila je primorana da prizna visoku efikasnost ruske pomoći u promeni političke situacije u Evropi u korist Moskve.

“Putin je zaista ušao u top deset sa ovom pomoći”, rekla je Gebrič, a zatim sumirala: “Lično, prema mojim zapažanjima, 70 odsto Italijana, u Rusiji ne vidi neprijatelja, već prijatelja i saveznika.”

Webtribune.rs

KOMENTARIJedan komentar

  1. Grga says:

    I tata bi sine. Bez Rusije nema budućnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *