ПУТИН НАРЕДИО МАСОВНУ ВАКЦИНАЦИЈУ: Пријаве електронским путем, ево када почиње и ко је први на списку!

ПУТИН НАРЕДИО МАСОВНУ ВАКЦИНАЦИЈУ: Пријаве електронским путем, ево када почиње и ко је први на списку!

3 децембра 2020

ВЕЋ четвртог децембра грађани Москве ће моћи електронски да се пријављују да добију вакцину Спутник V, а наредног дана ће моћи да је приме.

У Москви петог децембра почиње масовна вакцинација против короне а приоритет ће имати запослени у образовању, здравству и социјалним службама. Вакцинација је бесплатна и добровољна па се грађани већ четвртог децембра могу пријављивати електронским путем.Градоначенлник Москве Сергеј Собјањин је објаснио да ће се број места на којима ће се цепити градани повећавати у складу са растом производње вакцине Спутник-V.

Кад је председник Путин дао задатак потпредседници владе РФ Татјани Голиковој казао је да се грађанима мора објаснити да је вакцинација сасвим добровољна и никога не намеравају да присиљавају.

Очекује се да ће значајан раст производње вакцине бити почетком идуће године а потпредседница владе Татјана Голикова верује да ће се већ у априлу достићи производња од пет, шест милиона доза месечно.

То су количине које су потребне Русији да вакцинише своје грађане а, као што је познато, председник Путин нуди свим земљама које желе да им помогне да они код себе организују производњу.

Уговор за велику производњу потписан је са индијским фармацетским компанијама. Мађари такође желе да почну да производе руску вакцину. Председник Казахастана Касим Токајев изјавио је да ће његова земља у ближој будућности изградити по руској технологији фабрику за производњу вакцине Спутник-V, која ће задовољавати домаће потребе као и бивше совјетске републике у Азији.

За сада Русија има регистроване две вакцине.

Прву је направио и затим регистровао Центар „Николаја Гамалеја“ у Москви а другу је направио „Вектор“ из Новосибирска.

Сада се ради на испитивањима и треће вакцине коју је направио московски центар „Чумакова“.

Ове две последње вакцине ће моћи да добијају и старији људи од 65 година.

Како је саопштио министар одбране Сергеј Шојгу масовна вакцинација је почела у војним јединицама.

У Русији не скривају да се број заражених од короне повећава, па је зато како каже Путинов портпарол Дмитриј Песков апсолутни приоритет повећање произвидње цепива како би га могли добити сви који то желе.

Нико не очекује да ће сви грађани Русије хтети да се вакцинишу али то и није битно јер је довољно да се вакцинише више од половине што би се аутоматски одразило на пад броја заражених.

Министар здравља Русије Михаил Мурашко тврди да је до сада „Спутником-V“ вакцниисано око сто хиљада грађана Русије.

KOMENTARI11 коментара

 1. jovan says:

  Svi mi zivimo "tamnom vilajetu Veelikog brata", i pod stalnim presingom "ko uzme- kaajace se, ko ne uzme-kajace se! Verujem da neprofitna ruska vakcina je mnogo manje stetna od skupe zapadne vakcine " dr mengel". Pa nek je i Bog u pomoci Velikoj Rusiji.

 2. Косовац says:

  Ко хоће да је прими, нека цивилизовано стане у ред. ……………….А ко хоће да га прими, нека поверује овом непотписаном чланку.

  • persida says:

   Kosovac, ne napadaj novinare nego nam lepo reci: sta je zvanicni stav SPC-a o vakcinama i pre svega o satanistickoj zaveri koja se krije iza imena "Korona"?

   • Косовац says:

    @ persida, …..Нормално је да се интересујеш за званични став СПЦ о вакцинама. Али нема смисла да се правиш толико глупа па да мене питаш о сатанистичким заверама твојих претпостављених.

 3. Риста says:

  У Русији врло често било Како тата каже. А тата био дуго у Немачкој, па му досадило и преселио се у Америку. Добили су Царицу Немицу(ако се не варам, Катарина била Немица) добили су нека имена градова на немачком и након пропасти Немачке Октобарске Револуције у Русији која је десетковала Руски народ, вратили су то име граду, послали су пола својих највећих мозгова(а може и мАзгова) у Америку и тамо су добили почасно тзв Руско научно село - јединствена појава на свету- на некој научној ливади у мерику, Американци су им увели свој капитализам на руски начин који је опљачкао и извукао из Русије на ХИЉАДЕ милијарди долара, а према неким прорачунима данас се из Русије редовно и годишње извлачи 50 милијарди долара(валда порез на труд Запада око Русије око килавих руских руководилаца који немају ни једну једину своју идеју. Чак ни идеја да изгине 25 милиона Руса за 5 година није руска, него Немачка, а рУсима остало да славе) Руси блену на Запад и све копирају са Запада али не могу лемузине па јадни увозе из Немачке и Јапана, њиових вековних пријатеља.

 4. Риста says:

  А ви драмосери који тренирате ваше нерве и једете себе мислећи да је све што се овако напише само антируска мржња, мало да ви га објасним. Једини спас за Србију је опстанак Русије. Али ако Руси буду савезовали са Западом на овај начин као задњих 300 година и Русија и Србија ће и даље да нестаје. Ово је , ако икако може да доспе до руских психолога, само бацање стварности у очи руских команданата. Тек да не мисле да им неко баш све верује. Па ко зна. Можда и размисле па онда почну да чисте своја срања. И мало историјске исправке ко је победник у којем рату и ко је успешан. Није победник који слави погибију 25 милиона своји људи, није победник који слави што је ослобођен од Јасеновца и геноцида по српским територијама, дакле није ни Србија ни Русија. Они су жртве и гинули смо све док је савез Нациста имао снаге. И док смо ми славили, Савез Нациста је узео паузу, обновио своје снаге и сада нас поново убија, само Србију је почео да убија бомбама а русију санкцијама. Они су победници II Светског рата а не Руси и Мали Руси. Руси и Срби су најпораженији део планете. Русима су подметнули Лењина аСрбима Тита. Код њих нећете видети такве креатуре на власти, и ни после 70 година нисмо успели да се опоравимо а наш "поражени" непријатељ се вратио још јачи и опет нас убија. Ето, због те послушне политике је Русија увела Корона Пандемију и а вакцине је направила да одглуми самосталност по Западним плановима. Пошто је Руски народ готово одлепио од руских полтрона на власти, није уопште нити прихватио пандемију нити оће да се вакцинише па га Путин мува наоколо, као није обавезно. Чек док прогласе још један "талас пандемије" па Путин изда наређење да се сви морају чиповати. Мама мија, ал су провидни. Ко ретке помиње.

 5. M says:

  Izgleda će sva cijepiva svijeta protiv Corone,biti u osnovi ista,tj.genetski moderatori,s svim što iz toga proizlazi,a vjerovatno loše,namjerno ili zbog neznanja!Toliko!Pa,sretno svima nama,ko čovječanstvu,i čovjeku kao prirodnom(manje ili više)biološkom organizmu,na odlasku!

 6. M says:

  Ovo je povijesna raskrsnica,početak uništavanja čovjeka kao(manje ili više)prirodnog biološkog bića,tj.njegov nestanak kao takvog,i pretvorba u genetski i strojno izmjenjeno neprirodno umjetno stvorenje,a koje će jednog dana nestati u limitu ćorsokaka u kom će završiti,namjerno ili iz neznanja!Ovo je krucijalni povijesno-biološki momenat u kojem se ne odlučuje samo o našoj sadašnjosti,nego i o budućnosti,a vjerovatno i o opstanku!Jer,ako"glavonje"uspiju izvesti ovaj"Transforming",vjerovatno će greška,limit doći na naplatu u dalekoj budućnosti,kad više neće biti moguće ispraviti tu grešku!?!Što ti"glavonje"misle,zašto neki UFO-nauti jesu"Mi"koji dolaze iz budućnosti...zašto...nego da isprave tu grešku,tj.izbjegnu fizički limit-isčeznuće svojih(a zapravo naših)degeneriranih fizičkih karikatura,posljedica ovog današnjeg experimenta,pokušaja!?!Ovo nisu stvari za šaliti se!

 7. M says:

  Uostalom,što može biti kiborg(kojeg stvaraju namjesto čovjeka)nego karikatura,sluga...u konačnici Umjetne Inteligencije!To je put kojim nas vode"glavonje",svjesno ili nesvjesno,svejedno!

  • Косовац says:

   @ M, …..У коначници, та вештачка интелигенција ће нормално попримити и жељу да влада. Еволуцијом, или револуцијом. Сметња тој жељи биће људи, па ће онда ти носиоци вештачке интелигенције једноставно укинути људе.

  • uddu says:

   U pravu si M,Ali da ne zaboravimo da mi,ljudi još uvek postojimo,ali na žalost,još uvek ćutimo,i ćutimo,pa opet ćutimo...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u