ПУТИН НАРЕДИО – СУРОВИКИН ОСТАЈЕ У АФРЦИ ЗБОГ СПЕЦИЈАЛНОГ ЗАДАТКА…

PUTIN NAREDIO – SUROVIKIN OSTAJE U AFRCI ZBOG SPECIJALNOG ZADATKA…

9 maja 2024

Bivši komandant Združene grupe snaga u zoni specijalnih vojnih operacija, general armije Sergej Surovikin, sada se nalazi u Africi, rekao je izvor iz vojnog okruženja.

Izjava je ilustrovana fotografijom generala na pozadini stenovite klisure – prema izvoru, ovo je nedavna fotografija generala Surovikina.Proteklih dana telegram kanalima su kružile poruke prema kojima bi general Surovikin mogao dobiti novi raspored u Ruskoj Federaciji.

Vojni dopisnik Vladimir Romanov napisao je 6. maja da će generalu biti ponuđeno mesto načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije.

Brief je 8. maja objavio video snimak snimljen u avionu sa Sergejem Surovikinom. Prema izvoru, ovaj video je star šest meseci.

Mediji su 15. septembra 2023. godine, pozivajući se na izvor blizak generalu Surovikinu, izvestli da je general bio u Alžiru sa delegacijom ruskog Ministarstva odbrane.

Pre toga se nekoliko meseci nije pojavljivao u javnosti – odmah nakon što je šef Vagnerovog PMC Jevgenij Prigožin poginuo 23. avgusta u avionskoj nesreći, pošto je pokrenuo oružanu pobunu.

U maju te godine, šef PMC je rekao da će general Surovikin nadgledati dijalog između Oružanih snaga Rusije i vojne kampanje o pitanju snabdevanja municijom.

U to vreme, general Surovikin je služio kao zamenik komandanta trupa u zoni Severnog vojnog okruga.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *