ПУТИН: Наставак западне опсесије санкцијама довешће до тешких последица

ПУТИН: Наставак западне опсесије санкцијама довешће до тешких последица

12 маја 2022

Аутори западних санкција против Русије вођени су кратковидним надуваним политичким амбицијама и погађају економије и народе Европе и Сједињених Америчких Држава, изјавио је руски председник Владимир Путин.

„Ове санкције у великој мери изазивају глобалну кризу. Њихови аутори, вођени кратковидим, надуваним политичким амбицијама и русофобијом, у највећој мери погађају сопствене националне интересе, сопствену економију, добробит својих грађана. То видимо, пре свега, у наглом порасту инфлације у Европи“, рекао је Путин на састанку о економским питањима.Он је приметио да се у неким земљама инфлација приближава и стопи од 20 одсто годишње, а у еврозони у целини цене робе порасле су за више од 11 одсто.

Према његовим речима, наставак опседнутости Запада санкцијама неизбежно ће довести до најсложенијих последица.

„Очигледно је да ће због објективних економских закона наставак опсесије санкцијама, ако могу тако рећи, неминовно довести до најсложенијих, тешко решивих последица по Европску унију, њене грађане, као и по најсиромашније земље света, које се већ суочавају са ризицима од глади“, оценио је руски председник.

Путин је нагласио да је „за то у потпуности кривица елита западних земаља које су спремне да жртвују остатак света како би задржале своју глобалну доминацију“.

Према његовим речима, курс рубље у текућој години показује најбољу динамику међу свим валутама света.

Он је додао да Русија излази на крај са спољним изазовима изазваним западним санкцијама.

„Постепено се успорава инфлација. Током прошлог месеца њена стопа се неколико пута смањила у односу на март. Недељни раст цена већ је пао на 0,1 одсто – то је већ близу недељне стопе раста која одговара циљаној инфлацији Банке Русије“, нагласио је председник.

Путин је подсетио да је СССР победио у Другом светском рату не само због борбених фронтова, већ и због своје економске моћи.

„Недавно смо прославили наш главни празник – Дан победе. И желим да подсетим да је она постигнута не само у борбама на фронтовима, већ и због економске моћи наше земље која се тада супротстављала индустријском потенцијалу не само Немачке, већ практично читаве Европе коју су поробили фашисти“, закључио је Путин.

(Спутњик)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad5 says:

    zapad misli da će papirićima da izazove efekte,ali roba sad počinje da bude primarna vrednost a ne fiat novac.Stalno stižu izjave o MILIJARDAMA ovih io nih valiuta koje se pumpaju za ovo ili ono,postavlja se pitanje VREDNOST,prave VREDNOSTI tog novca i KOLIKO stvarno robe može da se pazari sa tim.I mi u srbiji smo SVI bili milijarderi i nikad gore nije bilo,mislim da i njhi sa ovakvim štampanjem čeka ista sudbina.Za vreme sankcija hiperinflaciji u srbiji je trebalo skoro god.dana da ZAISTA dobije zamah i prefiks "hiperinflacija",mislim da će toliko trebati i zapadnom kartelu ako nastave ovako.Prvo je bila mesečni porast inflacije od 7-8%,pa zatim dugo vremena je to stepenasto išlo 20%-35%-45%-60%-100% na mesečnom nivou i onda je krenulo na nedeljnom pa na dnevnom nivou do 80% na DNEVNOM nivou.E to je onda krah.Sve u svemu zapad povećava masu novca i smanjuje robu u opticaju i to je SIGURAN PUT u potpuni monetarni kolaps stanovništva i većeg dela industrije da ne mešamo u to siguran nedostatak energenata pad transporta i proizvodnje zbog toga.Zapadu se u lice ceri lobanja nemaštine i gladi bukvalno,oni neće imati unutrašnje snage i rezervi da amortizuju ovaj ekonomski udar koji se priprema stanovništvu tamo,mislim da su potpuno nesvesni opasnosti koja se prikrada iza još uvek sjajanog izloga potrošačkog društva,samo je pitanje DOKLE će taj privid moći da se održava,kad se uzme u obzir vrste robe koji oni izvoze i uvoze.Znate automobili se ne jedu i možemo i da popravimo stari ili čak i da budemo bez automobila,ali bez grejanja,struje hrane i lekova ne može se dugo, a oni sem lekova ovo ostalo više ne proizvode i ne izvoze nego uvoze a lekove će isto malo sutra bez sirovina da prave.Raspad lanaca snabdevvanj će primorati stvaranje atuakičnih privreda a to će ZNAČAJNO POSKUPETI SVE proizvode,sem onih iz KINE:)jer kinezi već sad majstorski vladaju masovnom prizvodnjom.Zato su ove sankcije direktno ubistvo EU privrede i standarda,ova fon der lajavko će imati sreće ako je ne obese na prvu krušku,kad je dovate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u