ПУТИН: НАТО нас је насамарио за све паре

PUTIN: NATO nas je nasamario za sve pare

16 juna 2021

Nasamarili su nas za sve pare, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, misleći na neispunjeno obećanje NATO-a da se neće širiti na istok.

Putin je u intervjuu za En-Bi-Si razgovarao sa novinarom Kimom Simonsom koji je ocenio da Alijansa izvodi manevre kao odgovor na ruske vežbe i da se na neki način igra odbrane.„Kakve to veze ima sa odbranom? U doba SSSR-a je Gorbačovu obećano usmeno, ali ipak obećano da se NATO neće širiti na istok. Hvala Bogu, živ je i zdrav, možete da ga pitate. I gde su ta obećanja?“, zapitao se Putin, podsetivši na dva talasa širenja vojnog bloka u Istočnoj Evropi.

Sa svoje strane, novinar je pitao predsednika gde je pismeno zabeleženo to obećanje.

„Bravo! Tačno, nasamarili su nas za sve pare, tako se kaže kod nas. Sve treba zapečatiti na papiru“, odgovorio je Putin.

Rusija agresor, a NATO približava infrastrukturu njenim granicama?

Istovremeno, predsednik se osvrnuo na vojne vežbe koje Rusija izvodi na svojoj teritoriji, rekavši da ne razume zabrinutost NATO-a u vezi sa tim.

„Ali zbog čega je bilo potrebno proširiti NATO na istok, približavajući infrastrukturu našim granicama. I vi govorite da se mi ponašamo agresivno? Zašto, zaboga? Govorite i da je Rusija čak nakon raspada Sovjetskog Saveza predstavljala neku pretnju za SAD i druge zemlje u Evropi? Pretrpeli smo velike gubitke. A šta smo dobili zauzvrat?“, izjavio je šef Rusije.

Putin je podsetio da je NATO, sa svoje strane, približio infrastrukturu ruskoj granici.

„Infrastruktura je ovde, kod naših granica. I vi govorite da mi ugrožavamo nekoga? Da, redovno izvodimo vežbe, uključujući i one koje su neočekivane za naše Oružane snage. Zbog čega bi to trebalo da izaziva neku zabrinutost NATO partnera? Jednostavno ne razumem to“, istakao je šef Rusije.

NATO — ostatak hladnog rata

Istovremeno, predsednik je nazvao NATO ostatkom hladnog rata. Kako kaže, nije potpuno jasno zbog čega Alijansa i dalje postoji.

„Već mnogo puta sam rekao da je NATO ostatak Hladnog rata. NATO je nastao tokom hladnog rata ali nije sasvim jasno zbog čega on danas postoji“, izjavio je Putin.

Kako je rekao, bio je trenutak kada je rečeno da će ta organizacija biti transformisana, ali je sada već nekako zaboravljeno na to.

„Polazimo od toga da je to vojna organizacija, ali to su saveznici SAD, pa je možda s vremena na vreme neophodno sastati se sa saveznicima“, smatra Putin.

S tim u vezi, dodao je da može da zamisli kako se tamo odvija diskusija.

Prema njegovim rečima, „jasno je da se o svemu odlučuje konsenzusom, ali ipak je jedno mišljenje ispravno, a ostala — ne baš“, rekao je predsednik.

Takođe je rekao da ne vidi ništa neobično u tome što se saveznici sastaju.

„Šta je tu neobično? Ne vidim ništa neobično u tome. Tim pre što je to iskazivanje poštovanja prema svojim saveznicima uoči sastanaka predsednika Rusije i SAD“, dodao je.

KOMENTARI16 komentara

 1. Kulak says:

  Pitaj Gorbačova.On je poverovao Amerima i ispao kreten.

  • jovan says:

   ZAPAD NIKAD NE POSTUJE NI POTPISANE SPORAZUME, A NEPOTPISANE TRETIRA KAO DA SE NISU NI DOGODILI! Gorbacov, koliko znam, zivi van Rusije, uziva od para koje je dobio za Nobela, i on je samo jedan od projekata Zapada u njihovom Drang nach Osten. Jelcin sa Kozirjevim i ostalim su direktno sprovodili naloge Zapadnih pljackasa koji razorili ekonomski ruski narod. Kao kod nas DOSmanlije 2000, koji su sve sto je preostalo od 10 godina Nato sankcija i rusenja bombarodovanjem, predali "na tacni" sve privredne i prirodne resurse Nato okupatoru! Znaci, shema okupacija Rusa i Srba je izvedena na isti nacin, samo je Ruski narod opljackan i okupiran 10 godina pre nas. I jos, ako neko misli da je Putina za predsednika( premijera) postavio Jelcin, taj nema pojma; Putin je postavljen kao jedini u tom trenutku moguci kandidat razorenu Rusije i ruskog naroda koji je bio "gladan, go i bos". Recenica Putina, da je raspad SSSR najveca kataklizma milenijuma za Ruse. govori da on zna sta se desilo, i da ce se Rusija kad- tad vratiti.

 2. Bilo jednom u Ameriki says:

  Pa da, oni su to usmeno i ispunili u doba SSSR-a i vladanja Gorbačova. Tada su se zadovoljili "samo" sa time što će da razore SSSR i da dovedu strani kapital u Rusiju kako bi je i dan danas pljačkali pomoću stranih banaka i oligarha. Putin se ovde uhvatio za ljigavu stvar, kada je zapad držao reč, tj. nije varao naivne? Valjda i mi Srbi imamo isto to iskustvo, a bogumi i sav ostali crni svet.

  • milos says:

   Nase sporazume ne postuju cak i kad su pisani i potpisani na papiru.

   • Ivke says:

    Oni postuju samo silu. I muslimani i jevreji imaju zakone da ne nesmeju ciniti prekrsaje ali ako to cine prema onima druge vere onda se to ne vazi i sme

 3. Filip says:

  Sa obzirom da je SAD deo NATO-a i da je ona inicijator ove prevare pa neka Rusi instaliraju svoju infrastrukturu oko Amerike Milo za drago

 4. Ivana says:

  Uvek mudri Germani nasamare glupe Slavenske i pravoslane narode Ruse, Srbe, Makedonce, Bugare, Rumunje itd. Kod tih naroda vekovima isto pameti ni za lek dok ih ovi mudri potpuno ne zbrišu s planete zemlje.

  • vanja says:

   Ivana vasi "mudri" Germani su po ko zna koji put naseli na anglo-saksonsku strategiju podsticanja germanskih ekpanzivnih apetita, sto redovno vodi do konfontacije Nemacke i Rusije, a jedini dobitnici su anglo-saksonci. Nemci su tupoglave siledzije i njihova priroda halapljivih ptica grabljivica se ne moze izmeniti.

  • Gagi says:

   Ako se malo bolje sagleda, Germani su uvek bili oruzje u tudjim rukama. Izginuli su za tudje ciljeve kao nijedan narod. Oni su zrtva kao i drugi narodi jedne "mudre" duhovne centrale koja pravi haos u svetu. Dok je bila ziva Krljica Viktorija, drzala je Evropu pod kontrolom jer su svi tadasnji monarsi bili njena bliza familija. Po njenom nestanku nastaje haos, raspojasani centri moci napravise katastrofu koja traje do danasnjih dana. Nije nimalo slucajno sto je u II ratu Drezden sravnjen sa zemljom, sva tadasnja teritorija Protestanata je tesko postradala od "saveznika", nesto slicno kao i mi. Mislim da je zakljucak jednostavan.

 5. test01 says:

  prestanite vise sa praznom pricom - zapad razume samo jezik sile !

  • doktrina soka says:

   E moj Putine,kada ces shvatiti,u koga je batina u njega je i sila,izgleda da bas nije kako se prica Rusija tako vojno jaka kako zelite prikazati u MSM. Jer da je ne bi vas magarcili za sve pare i dalje, do dan danji.

  • persida says:

   A Rusija nema m... da primeni silu i to je kraj price.

   • Milan says:

    Koliko treba da budeš glup da bi bio "pametan" a i "mudat"kao Persida. ... SSSR pred drugi svetski rat godine 1939 imao je 196.716.000 stanovnika, dok 2017 Ruska federacija ima 146.804.372 stanovnika. Čitavih 50 miliona manje i to kod najmnogobrojnijeg slovenskog naroda, a "pametna" i "mudata" Persida gurnula bi ih opet u rat. .... Kakve su nama šanse ako bi Rusi u nekom novom svetskom ratu izginuli kao u drugom svetskom ratu, a moguće je i u većem broju? Koliki su bili gubici SSSR-a nakon drugog svetskog rata? Gubici medju oružanim snagama: od 8.668.400 do 10.922.000 boraca. Ranjenih 15.685.593. Zarobljenih od 4.559.000 do 5.700.000. Gubici medju civilima 17.931.600. Ukupno poginulih 26.600.600, verovatno i veći broj od ovog.

   • Milan says:

    Žensko, bespametno i "mudato", pa još uvedoše rodnu ravnopravnost. Kuku lele nama.

 6. Velika Metla says:

  Ovaj Putin i posle toga što shvata da su nasamareni on i dalje naivan. Bio usmeni, ili pismeni, dogovor, ili ugovor, zapad na čelu sa fašističkom amerikom neće to priznati, niti se toga ugovora pridržavati, onog trena kad im interes to naloži.

 7. filip says:

  ovo što su nasamarili Rusiju to nama treba da bude za nauk i sve ono što su nama radili i po celom svetu je model večite prevare i napredovanje na duge rokove korak po korak. Njima ne treba ništa verovati i raditi samo ono što je 100% sigurno i ide u korist nama. treba se sklanjati od svih situacija u koje se kriju iluzionističke zamke. oni ništa ne rade da se drže dogovorenog. to u njihovoj biti ne postoji. sve sama prevara do prevare. i oni pričaju o poštenju i demokratiji. sve same budalaštine. njima je jedino u glavi kako da se dograbe ruskih resursa. Rusi treba da vode računa jedino o svojim dupeliscima i vazalima zapada. zato nama niko ne treba da priča da gledamo budućnost a ne u prošlost. svako ko to govori ne misli nam dobro. prošlost nam najbolje pokazuje i ogoljuje politiku zapada. i tu je sve rečeno. treba se držati isključivo istorije i vrhunsko naoružanja zaa odvraćanje. a ovim velikim bi preporučio da vuku poteze recipročno tom zapadu i kraj, ende nema više. sve je prosto samo su komplikovani putevi do izvršenja da bi cena ne bi bila previsoka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *