ПУТИН НЕ ДОПУШТА „ЦВЕТНЕ РЕВОЛУЦИЈЕ“

ПУТИН НЕ ДОПУШТА „ЦВЕТНЕ РЕВОЛУЦИЈЕ“

25 марта 2015

Russian President Putin attends his annual end-of-year news conference in MoscowДа председник Владимир Путин неће дозволити никакве „цветне револуције“ у Русији показао је јуче на седници Државног тужилаштва, где је затражио да се на било какве позиве на масовне нереде и насиље одмах жестоко реагује. Ради се о годишњој конференцији на којој се анализира не само рад већ и забрињавајуће тенденције у друштву.

Путинове речи треба схватити као поруку свима који размишљају да искористе економске санкције Запада којима се подрива економска ситуација у земљи. У Москви сматрају да је циљ санкција да створе ситуацију за свргавање руководства.

Лани је било 1.100 случајева које тужилаштво оцењује као терористичке, од тога се у 1.000 радило о екстремизму.

– Скоро половина оних који крше законе су особе које су већ одговарале због кривичног гоњења. Осим тога порастао је број оних који крше поредак на јавним местима – рекао је Путин и поручио људима који раде у тужилаштву да посебну пажњу посвете борби против екстремизма и тероризма.

У минулој години надлежни органи су блокирали екстремистичке контакте на око 3.000 сајтова, казао је Путин. Руски председник је и у недавном разговору са руководством полиције тражио да се не допусте било какве „цветне револуције“, као и да се увек има на уму да екстремизам може да буде опасан по државну безбедност.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. z-i says:

    I tacno je REKAO , svi takvi u bajbuk ko radi protiv drzave i naroda a ne kao kod nas u Srbiju rade sta ko oce protiv sopstvenog naroda DOKLE VISE, I nama treba PUTIN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u