ПУТИН НЕ ДОПУШТА „ЦВЕТНЕ РЕВОЛУЦИЈЕ“

PUTIN NE DOPUŠTA „CVETNE REVOLUCIJE“

25 marta 2015

Russian President Putin attends his annual end-of-year news conference in MoscowDa predsednik Vladimir Putin neće dozvoliti nikakve „cvetne revolucije“ u Rusiji pokazao je juče na sednici Državnog tužilaštva, gde je zatražio da se na bilo kakve pozive na masovne nerede i nasilje odmah žestoko reaguje. Radi se o godišnjoj konferenciji na kojoj se analizira ne samo rad već i zabrinjavajuće tendencije u društvu.

Putinove reči treba shvatiti kao poruku svima koji razmišljaju da iskoriste ekonomske sankcije Zapada kojima se podriva ekonomska situacija u zemlji. U Moskvi smatraju da je cilj sankcija da stvore situaciju za svrgavanje rukovodstva.

Lani je bilo 1.100 slučajeva koje tužilaštvo ocenjuje kao terorističke, od toga se u 1.000 radilo o ekstremizmu.

– Skoro polovina onih koji krše zakone su osobe koje su već odgovarale zbog krivičnog gonjenja. Osim toga porastao je broj onih koji krše poredak na javnim mestima – rekao je Putin i poručio ljudima koji rade u tužilaštvu da posebnu pažnju posvete borbi protiv ekstremizma i terorizma.

U minuloj godini nadležni organi su blokirali ekstremističke kontakte na oko 3.000 sajtova, kazao je Putin. Ruski predsednik je i u nedavnom razgovoru sa rukovodstvom policije tražio da se ne dopuste bilo kakve „cvetne revolucije“, kao i da se uvek ima na umu da ekstremizam može da bude opasan po državnu bezbednost.

KOMENTARIJedan komentar

  1. z-i says:

    I tacno je REKAO , svi takvi u bajbuk ko radi protiv drzave i naroda a ne kao kod nas u Srbiju rade sta ko oce protiv sopstvenog naroda DOKLE VISE, I nama treba PUTIN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *