Vladimir Putin ne sprema svadbu sa lepom Alinom Kabajevom

Vladimir Putin ne sprema svadbu sa lepom Alinom Kabajevom

9 јуна 2013

putinkabaevaPosle šokantne informacije o razvodu prvog bračnog para Rusije mnogi su počeli da raspravljaju hoće li Putinov primer negativno uticati na ionako krhku „rusku porodicu“. Šta o tome misle u crkvi? Jedno od najčešćih pitanja u razgovorima mnogih građana je – hoće li se uskoro oženiti sa mlađom i ambicioznijom damom Vladimir Putin.

Iako niko nema pravu informaciju, neki moskovski politikolozi prognoziraju da bi Vladimir Putin mogao da javnosti predstavi svoju novu miljenicu na otvaranju Zimske olimpijade u Sočiju 2014. godine. Ako je verovati predsedničkom portparolu Dmitriju Peskovu njegov šef ne sprema svadbu. U mnogobrojnim izjavama za ruske medije on je ponavljao da Putin nema novu ženu sa kojom već živi, mada odavno ne deli bračnu postelju sa sada već bivšom suprugom Ljudmilom.

– Dovoljno je pogledati Putinov plan rada i putovanja pa će se videti da je njegov život posvećen predsedničkim obavezama i odgovornosti koju ima za zemlju – objašnjava Peskov.

Bez obzira na uveravanja iz Kremlja malo je onih koji su poverovali da se Putin posle gotovo punih 30 godina braka rastavio od žene jer namerava da se još više posveti poslu. Mnogi prognoziraju da će se „naći“ mlađa i ambicioznija osoba koja će sa zadovoljstvom prihvatiti obaveze prve ledi, putovati gde treba i pojavljavati se kad treba.

U intervjuu koji je 2001. godine Ljudmila dala „Komsomolskoj pravdi“ bilo je reči i o porodičnom životu. Tada je ona iznela svoju zabrinutost što se u Rusiji svaka treća porodica raspadne. Radi se o mlađim ljudima koji mogu imati i vaspitati decu.

Ljudmila tada nije htela da daje recepte kako da se sačuva porodica, već je rekla da je najvažnije da se sačuva ljubav u porodici da se deca rađaju i vaspitavaju u atmosferi ljubavi. Za Ljudmilu je ljubav celokupnost osećaja prema čoveku – od toga što su zajedno pa do uvažavanja i tolerantnosti.

Dmitrij Peskov je ubeđivao celi petak ruske novinare i preko njih javnost da ne očekuju nikakvu predsedničku svadbu. Ispada da Putin neće krenuti putem Nikole Sarkozija ili dugogodišnjeg prijatelja Berluskonija. Bez obzira na sva negiranja i dalje se kao glavni krivac za raspad Putinovog braka spominje bivša gimnastičarka, lepa šampionka, a sada član ruskog parlamenta Alina Kabajeva.

Predsednik fonda „Peterburška politika“ Mihail Vinogradov kaže da je letnji period namerno odabran da se javno saopšti razvod. Cilj je bio da se zaustave razne glasine i spletke koje su se pojavljivale poslednjih godina.

– Već desetak godina kolaju priče da Vladimir i Ljudmila ne žive zajedno. Zašto je to učinjeno baš sada? Mislim da je na pomolu novi brak, inače, ne bi imalo smisla da se izlazi pred javnost sa informacijama da Ljudmila i Vladimir već dugo ne žive zajedno – objašnjava Mihail Tulski, predsednik centra „Politička analitika“. On dodaje da „neka žena mnogo hoće da bude službeno prva dama Rusije i ona je uspela da natera Putina da to učini“.

Prema većini moskovskih listova, ta potencijalna nova prva dama Rusije je Alina Kabajeva, koja je 12. maja proslavila svoj trideseti rođendan. Tim povodom o njoj je snimljen film koji je prikazan 25. maja na prvom programu ruske državne TV. Još pre nego što se uopšte znalo da će bračni par Putin saopštiti javnosti da se rastaju Alina je u jednom TV intervjuu rekla „ja želim da se udam“. Kazala je da je našla idealnog muškarca.

Početkom ove godine u jednoj TV emisiji na kanalu TVC jedan dečak „suvorovac“, učenik vojne škole, pitao je Alinu za koga bi ona htela da se uda. Ona je odgovorila – za onoga kod koga mi se sve sviđa. Tada je priznala da je srela „idealnog muškarca“, sa kojim joj je tako lepo da se boji da ga ne izgubi.

Iz razgovora sa Ljudmilom Putin sada ruski listovi objavljjuju njene izjave o tome da je Vladimir uvek kasnio još dok su bili momak i devojka i kada ga je ona čekala na izlazu na stanici metroa.

Namesnik Sretenjskog manastira arhimandrit Tihon, koga smatraju Putinovim duhovnikom, jednom prilikom je ispričao da su svi članovi predsednikove porodice pravoslavni vernici koji idu u crkvu i ispovedaju se i pričešćuju.

Ljudmila Putin je 2001. godine u intervjuu „Komsomolskoj pravdi“ rekla da je to zaista tačno i da cela porodica ide u crkvu jednom mesečno.

Kakva će biti reakcija crkve na Putinov razvod?Protojerej Vsevolod Čaplin, predsednik Sinodskog odela za odnose RPC i društva, iskreno je rekao da ne zna odgovor na pitanje kako će Putinova rastava uticati na propagandu porodičnih vrednosti koju zajednički provode crkva i država. Lični stav Čaplina je da su pravoslavni oni brakovi sklopljeni u crkvi. Ti ljudi znaju da razvoda ne može biti, jer Bog spaja. A građanski brakovi su podvrgnuti brojnim kolizijama. Jednom od takvih kolizija podvrgnut je i brak Vladimira Putin.

– Kako će se njegova rastava odraziti na propagandu porodice i braka treba sačekati da se vidi mišljenje naroda – dodaje protojerej Čaplin, koji ipak veruje da će se kurs na jačanju porodice u ruskom društvu i dalje zadržati i da se na to neće negativno odraziti razvod predsednika Rusije, tim više što je to bio dogovor bračnog para.

Rusku javnost interesuje i to gde će i šta će raditi ubuduće Ljudmila Putin. Odgovora zasada nema i ne treba ni očekivati u bližoj budućnosti. Čak kad bi ona i htela da priča gotovo je nemoguće da joj se približi bilo koji ruski, a kamoli strani novinar.

O VASPITANJU DECE

NEMA nikakvih tajni u vaspitanju dece. Za svako dete je važna atmosfera u kojoj raste i vaspitava se. Osim toga, mi smo svoju decu vaspitavali da stalno rade, jer treba uvek sa nečim da budu zauzeta. Naše ćerke su posle škole učile violinu. Najlošije je da deca lenčare. Dakako, roditelji treba da vode računa i o pravu izbora dece čime bi volela da se bave – rekla je Ljudmila Putin.

(Novosti)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u