ПУТИН: Не стављајте Украјину у тежак положај

PUTIN: Ne stavljajte Ukrajinu u težak položaj

6 oktobra 2021

Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je od ministra energetike Nikolaja Šulginova da preuzme kontrolu nad ispunjavanjem obaveza u vezi sa isporukom gasa Evropi preko teritorije Ukrajine.„Kao od ministra energetike, tražim od vas da uzmete ova pitanja pod svoju ličnu kontrolu i obezbedite da Gasprom ispuni sve svoje ugovorne obaveze za tranzit ruskog gasa preko Ukrajine u Evropu“, rekao je Putin na sastanku o energetici.

„Neophodno je u potpunosti ispoštovati ugovorne obaveze za tranzit, pprotok našeg gasa preko teritorije Ukrajine, kroz GTS Ukrajine. Prvo, nema potrebe nikoga stavljati u težak položaj, uključujući Ukrajinu, uprkos svim trenucima povezanim sa rusko-ukrajinskim odnosima danas. I drugo, nema potrebe da narušavate poverenje u Gasprom kao apsolutno pouzdanog partnera u svakom pogledu“, rekao je Putin na sastanku o energetskim pitanjima.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. da da says:

    Ti Ukrajini gas oni po Donbasu granate na Ruse.

    • Ivana says:

      On je isti vučko sve ukrajincima koji ubijaju Ruse a vučko sve šiftarima i rvatima koji ubijaju Srbe. A narodi sluđeni i ćoravi kod zdravih očiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *