ПУТИН: Неће бити тешких мера због короне

PUTIN: Neće biti teških mera zbog korone

21 oktobra 2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da ruske vlasti ne planiraju žestoke mere ograničenja zbog pandemije virusa korona.

„Kada je reč o sprovođenju teških mera ograničenja: ne planiramo to da radimo, vlada nema takve planove“, rekao je Putin.On je istakao da je neophodno sprovoditi vakcinaciju u celoj zemlji.

„Pojavili su se preparati, lekovi, vakcina je tu, i put te borbe generalno jeste – nastavak testiranja, poštovanje epidemioloških mera i, naravno, vakcinacija. Ona se mora sprovoditi u celoj zemlji“, rekao je predsednik Rusije u obraćanju na kongresu Ruske unije industrijalaca i preduzetnika.

Kako je istakao, vakcinacija Rusa je prioritet broj jedan. Izvoz vakcine, rekao je Putin, jeste važan ali je na drugom mestu.

Pozvao je predstavnike poslovnog sveta da se uključe u proizvodnju ruske vakcine protiv virusa korona.

Ciljane mere u borbi protiv virusa korona su opravdane, rekao je ruski predsednik i dodao da se one preduzimaju u saradnji sa preduzetnicima, a da vlada analizira situaciju.

Putin je naveo da se procenjuje da je obrt na svetskom tržištu od vakcine protiv virusa korona oko 100 milijardi dolara.

To je dobar biznis, ali tu je i humanitarna komponenta.

Kako je naveo, smrtnost od kovida 19 u Rusiji je sada porasla u odnosu na proleće, ali je ukupna smrtnost dva puta manja.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *