ПУТИН: Неће бити тешких мера због короне

ПУТИН: Неће бити тешких мера због короне

21 октобра 2020

Председник Русије Владимир Путин рекао је да руске власти не планирају жестоке мере ограничења због пандемије вируса корона.

„Када је реч о спровођењу тешких мера ограничења: не планирамо то да радимо, влада нема такве планове“, рекао је Путин.Он је истакао да је неопходно спроводити вакцинацију у целој земљи.

„Појавили су се препарати, лекови, вакцина је ту, и пут те борбе генерално јесте – наставак тестирања, поштовање епидемиолошких мера и, наравно, вакцинација. Она се мора спроводити у целој земљи“, рекао је председник Русије у обраћању на конгресу Руске уније индустријалаца и предузетника.

Како је истакао, вакцинација Руса је приоритет број један. Извоз вакцине, рекао је Путин, јесте важан али је на другом месту.

Позвао је представнике пословног света да се укључе у производњу руске вакцине против вируса корона.

Циљане мере у борби против вируса корона су оправдане, рекао је руски председник и додао да се оне предузимају у сарадњи са предузетницима, а да влада анализира ситуацију.

Путин је навео да се процењује да је обрт на светском тржишту од вакцине против вируса корона око 100 милијарди долара.

То је добар бизнис, али ту је и хуманитарна компонента.

Како је навео, смртност од ковида 19 у Русији је сада порасла у односу на пролеће, али је укупна смртност два пута мања.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u