ПУТИН: Неће нас увући у ту трку….

PUTIN: Neće nas uvući u tu trku….

19 novembra 2018

Rusija je u ovim teškim uslovima na međunarodnoj sceni u obavezi da osigura izbalansiran razvoj vojske i mornarice, ne dopuštajući da bude uvučena u trku u naoružanju, ali praksa pokazuje da su upravo u takvim uslovima ruske oružane snage i naučile da rade, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Svedoci smo da je za poslednjih nekoliko godina situacija na našoj planeti veoma teška, nažalost. U mnogim delovima sveta ona je teža nego ranije. Na primer, situacija na Bliskom istoku i u Avganistanu je daleko od stabilne, a mnogo toga je potrebno uraditi i na Korejskom poluostrvu“, rekao je Putin na sastanku sa visokim vojnim zvaničnicima u Sočiju.Pored toga, istakao je Putin, uprkos sporazumu iz Minska, vojni sukobi na jugoistoku Ukrajine ne jenjavaju, dok NATO nastavlja da povećava vojni potencijal u blizini ruskih granica, samim tim je upitan i temelj dogovora u sferi kontrole naoružanja.

„U takvim uslovima, ne dopuštajući da nas ubace u trku u naoružanju, na račun fleksibilnih i efikasnih odluka u obavezi smo da sistematski i izbalansirano razvijamo vojsku i flotu, kako bismo bili u stanju da neutralizujemo bilo kakve pretnje. To pokazuje i rezultat kojio smo ostvarili u poslednjih nekoliko godina, upravo smo u ovakvim uslovima i naučili da radimo“, naveo je.

Putin je takođe rekao i da odluka Vašingtona o napuštanju Sporazuma o raketama malog i srednjeg dometa neće ostati bez odgovora Moskve i pozvao visoke vojne zvaničnike da pokrenu pitanje kakve bi to mere Rusije mogle biti.

„Naglasiću ponovo – spremni smo da vodimo dijalog sa američkim partnerima po tom ključnom pitanju i nadamo se da će se oni poneti odgovorno“, dodao je.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Slobodanka says:

    Amerikanci će se ponašati odgovorno samo dok se ozbiljno boje da će još ozbiljnije dobiti po njokalici. Rusija s vremena na vreme da pušta snimke slične onima iz marta ove godine da im osveži pamćenje. Nikako drugačije sa njima ne ide na temu ozbiljno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *