ПУТИН НЕМИЛОСРДАН ПРЕМА ЗЕЛЕНСКОМ: „Реализуј Минске споразуме – нема друге, лепотице моја!“

ПУТИН НЕМИЛОСРДАН ПРЕМА ЗЕЛЕНСКОМ: „Реализуј Минске споразуме – нема друге, лепотице моја!“

8 фебруара 2022

ВЛАДИМИР Путин је – по завршетку преговора са француским председником Емануелом Макроном који су у Кремљу потрајали дуже од пет сати – позвао Украјину да се придржава споразума из Минска, уместо што покушава њихову демонтажу.

Нагласио је притом да Минским споразумима о Донбасу нема алтернативе:„Још једном указујем: у Кијеву час говоре да ће поштовати те споразуме, час тврде да ће уништити њихову земљу. Актуелни председник Украјине је недавно изјавио да му се не свиђа ниједна тачка из Минских споразума. Па свиђа се – не свиђа, истрпи их, лепотице моја. Ти споразуми се морају реализовати – другачије неће ићи!“

Москва је категорички против ширења НАТО на исток, истакао је Путин:

„То представља претњу, будући да ми не идемо ка НАТО, већ НАТО иде ка нама. Стога су тврдње да је Русија агресивна у раскораку и са здравом логиком!“

Поновио је да у случају војног сукоба између Русије и НАТО не би било победника:

„Говорио сам о томе већ, али бих волео да ме коначно чујете: ако Украјина уђе у НАТО и покуша да врати Крим војним путем – европске земље ће аутоматски бити увучене у војни сукоб са Русијом?“

Додао је да Москва не верује у бајке да је НАТО одбрамебени пакт. И зато што оно што се догодило Ираку, Авганистану и Либији сведочи о супротном.

Макрон је рекао да намерава да у Кијеву разговара са украјинским врхом о безбедносним гаранцијама на којима инсистира Русија.

Указао је на потребу стварања нових механизама који би обезбедили стабилност у региону. Нагласио је да ни ти механизми „не могу да се подвргну ревизији споразуме закључиване током последњих 30 година, основне принципе и европска права”.

Француски председник је указао и на значај дијалога са Руском Федерацијом за безбедност у Европи:

„То је једини начин да се осигурају стабилност и безбедност европског континента“.

Макрон и његов домаћин су током ових преговора били на „ти“.

Улазећи у преговарачку собу, Макрон је руског лидера поздравио по имену: „Владимире! и пријатељски питао на енглеском како је: „Шта има?”, „Како си?”.

На то је добио одговор и на енглеском: „I’m well“.

Секретар украјинског Савета за националну безбедност и одбрану земље Алексеј Данилов изјавио је да ће примена споразума из Минска „довести до уништења Украјине“.

KOMENTARI2 коментара

  1. Velika Metla says:

    Сатанистички и фашистички запад који хоће глобалну контролу над свим народима поносно гоМнори " сви су народи једнаки ". Само што су им Руси и Срби мање једнаки. Онај сатаниста који је ожењен балијком из Сарајстана, Билт, рекао је да је " православље највећи непријатељ људског рода ". Ту изјаву народе памти, па никада нећеш бити изненађен сатанистима са запада.

  2. Gagi says:

    Tako TO rade ozbiljni politicari i OZBILJNE drzave. Potpisano MORA da se postuje. Za neki dogovoreni sporazum je ulozeno mnogo rada i truda, strucnih analiza i energije. Koliko je nas narod svo ono svrckanje do Brisela i nazad kostalo, verujem da nije malo. Ispade da su ovi "nasi" politicari tamo isli na ekskurziju da malo razgledaju drugu zemlju i njene lepote. Decenijama unazad se arce grdne drzavne pare za te neke sopinge i ekskurzije, nesto se kao preduzima i radi a rezultata - nema. Ovde unutar drzave se digla ala i vrana koja ce da resi politicko stanje i uredi drzavu, niko ziv nije u stanju da prebroji koliko ima tih aktivista i nekih organizacija. KO li ih placa da resavaju ono sto resiti nije moguce, da zive besplatno i izivljavaju se na grbaci naroda. Svima nama ce se sutra iskositi oci kada pocnemo da vracamo zaduzenja koja nam je napravio neko drugi "za opste dobro". Gore u tekstu je jasno opisan model, KAKO drzavnik treba da se ponasa i stiti SVOJU drzavu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u