ПУТИН: Невероватно је шта се дешава у православљу!

PUTIN: Neverovatno je šta se dešava u pravoslavlju!

20 decembra 2018

Predsednik Rusije Vladimir Putin održava godišnju konferenciju tokom koje će odgovarati na pitanja novinara. Kako se očekuje, u centru pažnje će biti međunarodna pitanja, ekonomija, kao i regionalni problemi. Ove godine se u Međunarodnom trgovinskom centru u Moskvi, gde se održava ovaj događaj, okupio rekordan broj predstavnika medija — 1.702 novinara.Kako Putin ocenjuje Ataturka?

„Ataturk je bio veliki prijatelj Rusije i postavio kamen temeljac saradnji dve države“, rekao je Putin. On je dodao da Rusija ceni nezavisnu spoljnu politiku Turske, iako je ona član NATO-a.

Novinar je pitao o situaciji u Centralnoafričkoj republici, gde je navodno aktivna ruska privatna vojna kompanija „Vagner“. On je podsetio na ubistvo trojice ruskih novinara.

„Prigižin, rukovodilac „Vagner“ je vaš kuvar?“, pitao je novinar.

„Svi moji kuvari su vojnici“, izjavio je predsednik.

Putin o „Vagneru“: „Sve treba da bude u okviru zakona. Ako oni ne krše ruske zakone, oni imaju pravo da rade u svakoj tački na planeti“.

Putin: U Ukrajini je u toku mešanje države u poslove crkve, kakvo nije bilo ni u vreme SSSR-a

Neverovatno je šta se dešava u pravoslavlju, kaže Putin.

Ne sviđa im se da budu pod Moskovskom patrijaršijom, sada će biti pod istanbulskom, rekao je šef ruske države. On je podsetio da je UPC bila nezavisna od RPC, a da sada nova raskolnička struktura zavisi od Carigrada i od suflera iz Vašingtona.

Nakon raskola počeće preraspodela imovine, možda čak i krvava, rekao je Putin i dodao: „Ne daj bože da do toga dođe“.

Prema mišljenju ruskog lidera, vaseljenskog patrijarha Vartolomeja na odluku o autokefalnosti UPC podstiču novac i sugestija SAD.

Putin o povlačenju američkih snaga iz Sirije: „Ne znam o čemu se radi. SAD se iz Avganistana povlače svake godine – već 17 godina“.

„Zasad se ne primećuje povlačenje snaga“, naglasio je Putin.

„Da li je tamo potrebno prisustvo američke vojske? Ne, nije, ono tamo nije legitimno“, naglasio je Putin.

„Ako su odlučili da se povuku, to je dobro“, zaključio je on.

Putin: U porastu tendencija potcenjivanja nuklearnog rata

Nuklearni rat može dovesti do uništenja civilizacije pa čak i planete, ukazao je Putin.

Mi vidimo raspad međunarodnog sistema obuzdavanja naoružanja, dodao je on i podsetio na izlazak SAD iz dogovora o PRO. Nakon toga Moskva je morala da modernizuje svoje oružje.

Na kraju, Rusija je dobila prednost, ali se radi na očuvanju pariteta, naglasio je šef ruske države.

Sada SAD izlaze iz Sporazuma o raketama malog i srednjeg dometa.

Postoji tendencija snižavanja praga nuklearnog oružja, upozorio je Putin. Na Zapadu je prisutna ideja korišćenja nuklearnog oružja sa malim punjenjem. Primena takvog naoružanja može dovesti do globalne katastrofe, dodao je.

Neki analitičari predlažu da se koriste balističke rakete bez nuklearnog punjenja, ali nemoguće je utvrditi ima li tog punjenja ili ne. Zato će na njihovo lansiranje uslediti odgovor, poručio je Putin i dodao: „Ne sme se doći go toga“.

Polazim od toga da će čovečanstvo imati dovoljno zdravog razuma i osećaja samoočuvanja da ne dođe do ekstremne situacije, rekao je Putin.

 

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad says:

  Neće biti zdravog razuma, jer da ga ima ne bi radili ovo što radi.niuklearni rat je neizbežan i d sam ja na mestu rusa gadajo bi prvi i gadjao bi žestoko sve ostalo je smrt i rusije i rusa sa njom jer to dolazi iz USA , oni su rešili da unište rusiju u svojim umišljenim planovima pobede.

  • Posmatrac says:

   Slazem se, zapadni zlikovci po ko zna koji put kidisu na Istok. Ipak vjerujem da ce im ovo biti I poslednji. Dat ce Bog I Putin.

 2. Miraš says:

  Osećaj samoočuvanja? Imaju odličan osećaj samoočuvanja jer pronađu i svoje profesionalne fanatike -jastrebove, a i plaćenike koji će im odrađivati ratna posla u dalekom inostranstvu. Nije blisko opkoljena ni SAD, a ni V.B. i njima je tako baš lepo jer računaju, možda pogrešno računaju, ali veoma samouvereno računaju da stradaće najviše Rusi i Rusija. Naravno stradaće npr. i Ukrajina i druge susedne zemlje, a kao da je njima žao Ukrajinaca, Poljaka, Rumuna, Letonaca, Hrvata, itd. Što više bude takvih budala da ginu za njihove ciljeve oni će biti srećniji, čak veoma srećni. Zamislite tu sreću kad preko SNN-a vide da tamo neki Rumuni, Ukrajinci, Poljaci, itd. rado ginu misleći slično kao Amerikanci koji su baš daleko. Tako će im medijski biti predstavljene stvari, tako će im biti nakljukani mozgovi - da to baš tako treba da bude. Mnoge životinjske vrste imaju bolji instikt samoočuvanja, nego ljudi.

 3. Miraš says:

  Putin računa na moć ruskog oružja i na snagu njegovog odvraćanja od rata. Ali osećaju oni i rusku odgovornost za proizvođenje velikog rata, to vide kao oklevanje i kao kraće i drgoceno vreme da ostvare svoju šansu da ipak budu pobednici. Koliko ljudi bez duše i bez savesti postoji na planeti? Neki su obični smrtnici, a neki sede baš na visokim funkcijama. Takvi ne umeju da brinu ni za sopstvenu državu, a kamoli za planetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *