„ПУТИН НИЈЕ ХТЕО РАТ док је ТРАМП био на власти“

„ПУТИН НИЈЕ ХТЕО РАТ док је ТРАМП био на власти“

20 маја 2022

РУСKИ председник Владимир Путин је често био фрустриран председником Доналдом Трампом због његовог недостатка знања о геополитичким питањима, рекла је Фиона Хил која је била главна саветница за Русију у Савету за националну безбедност док је Трамп био на власти, додајући да је то утицало на одлуку Москве о времену руске инвазије на Украјину.Један од разлога зашто је Путин извршио инвазију на Украјину са председником Џоом Бајденом у Белој кући био је тај што је очекивао да ће САД “тражити мир“ и сматрао је да би било боље да се обрачуна са Бајденом него да покушава да преговара са неким попут Трампа, кога је руски лидер морао “све време да објашњава“, рекла је Хил у уторак на скупу Савета за глобалне послове у Чикагу, преноси Бизнис инсајдер.

– Мислио је да би неко попут Бајдена, ко је трансатлантичар, ко зна све о НАТО-у, ко заправо зна где је Украјина, и заправо зна нешто о историји и веома је заокупљен међународним пословима, био права особа са којом би требало да се ангажује, рекла је Хил.

– Могли сте да видите да је много пута био фрустриран председником Трампом јер је морао да стално објашњава ствари, а Путин то не воли да ради. Иако воли да врти своју верзију догађаја, он жели да има предвидљивост у особи са којом ради, додала је.

Бројни Трампови бивши саветници рекли су да је бивши председник слабо разумео глобалне послове.

Бивши саветник за националну безбедност Џон Болтон је, на пример, рекао да је Трамп једном упитао да ли је Финска део Русије.

(Kурир)

KOMENTARI8 коментара

 1. Риста Бре says:

  Могли су у белој колеби бити сви амерички прецедници заједно са Ајзенхауером, Бушовима, Обамом, Трампом и Бајденом али Путин би урадио исто оног момента када је био спреман и помало присиљен. Делимично је овај његов потез ипак изнуђен, али ипак не потпуно, ради све већег уласка НАТО у Украјину а Путин заиста није хтео да чека да Украјина уђе у НАТО, а и геноцид над Русима Источне Украјине је постао неподношљив. Читам већ неколико пута "Да је био Трамп..." што је прави промашај од претпоставки. Нису Руси напали због слабог или јаког америчког прецедника, него из горе наведених разлога, према томе, то нема никакве везе са тим ко је био прецедник Француске, Немачке или Лесотоа. Добро да није нико споменуо да Руси нису хтели да нападну за време Меркелове и сличне глупости.

 2. Duca says:

  Tramp je bio samo dobar trojanski konj, elita koje upravljaju. Bolji svakako ali za Srbiju i Rusiju oni su konstanta a ne promenljiva po pitanju odnosa prema nama. Na kraju krajeva u Trampovim rukama nije moć - odnosno duboka država.

 3. ko says:

  Трамп једном упитао да ли је Финска део Русије. Dobro pitanje, izgleda da poznaje istorija.

 4. XXX says:

  "Brojni Trampovi bivši savetnici rekli su da je bivši predsednik slabo razumeo globalne poslove." Zato Biden sve zna! Koji je ovo cirkus!

  • Milutin says:

   Putin je poveo specijalnu operaciju u Ukrajini predupredivši time napad na Rusiju. A za vreme Trampa Amerika nije započinjala rat ni sa kim a kamoli sa Rusijom. Niti izazivala vojni odgovor bilo koje države kao posledice tajnog delovanja Amerike.Trampa je Duboka Država izolovala od CIA i svih njima sličnih organizacija u Americi. Šta bi on tek uradio sa Dubokom Državom da je znao za biološke laboratorije. Ovo su prikrivene ratno huškačke izjave Fione Hil. Sve više liči da će 2024. u Americi biti izabrana dva predsednika za dve Amerike.

 5. Косовац says:

  Тупсон Џон Болтон исмејава Трампа само зато што је ПИТАО, а није РЕКАО. Код нас се то каже, „Из дупета ће да га извади“ - ако нема одакле другде. ……………Та Болтонова критика Трампа изазива асоцијацију на многе ГЛУПОСТИ Џоа Бајдена, који није ПИТАО, него је РЕКАО. Например, 02.03.2022. године, Украјинце је назвао „Иранци“. Тупча. Има још.

 6. Karapušić Hrvoje says:

  Nije ali biće i Finska deo Rusije. Bez Finaca.

 7. padre says:

  I onda ona kaže, da ima Putin "neke svoje variante"!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u