„ПУТИН НИЈЕ ХТЕО РАТ док је ТРАМП био на власти“

„PUTIN NIJE HTEO RAT dok je TRAMP bio na vlasti“

20 maja 2022

RUSKI predsednik Vladimir Putin je često bio frustriran predsednikom Donaldom Trampom zbog njegovog nedostatka znanja o geopolitičkim pitanjima, rekla je Fiona Hil koja je bila glavna savetnica za Rusiju u Savetu za nacionalnu bezbednost dok je Tramp bio na vlasti, dodajući da je to uticalo na odluku Moskve o vremenu ruske invazije na Ukrajinu.Jedan od razloga zašto je Putin izvršio invaziju na Ukrajinu sa predsednikom Džoom Bajdenom u Beloj kući bio je taj što je očekivao da će SAD “tražiti mir“ i smatrao je da bi bilo bolje da se obračuna sa Bajdenom nego da pokušava da pregovara sa nekim poput Trampa, koga je ruski lider morao “sve vreme da objašnjava“, rekla je Hil u utorak na skupu Saveta za globalne poslove u Čikagu, prenosi Biznis insajder.

– Mislio je da bi neko poput Bajdena, ko je transatlantičar, ko zna sve o NATO-u, ko zapravo zna gde je Ukrajina, i zapravo zna nešto o istoriji i veoma je zaokupljen međunarodnim poslovima, bio prava osoba sa kojom bi trebalo da se angažuje, rekla je Hil.

– Mogli ste da vidite da je mnogo puta bio frustriran predsednikom Trampom jer je morao da stalno objašnjava stvari, a Putin to ne voli da radi. Iako voli da vrti svoju verziju događaja, on želi da ima predvidljivost u osobi sa kojom radi, dodala je.

Brojni Trampovi bivši savetnici rekli su da je bivši predsednik slabo razumeo globalne poslove.

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton je, na primer, rekao da je Tramp jednom upitao da li je Finska deo Rusije.

(Kurir)

KOMENTARI8 komentara

 1. Rista Bre says:

  Mogli su u beloj kolebi biti svi američki precednici zajedno sa Ajzenhauerom, Bušovima, Obamom, Trampom i Bajdenom ali Putin bi uradio isto onog momenta kada je bio spreman i pomalo prisiljen. Delimično je ovaj njegov potez ipak iznuđen, ali ipak ne potpuno, radi sve većeg ulaska NATO u Ukrajinu a Putin zaista nije hteo da čeka da Ukrajina uđe u NATO, a i genocid nad Rusima Istočne Ukrajine je postao nepodnošljiv. Čitam već nekoliko puta "Da je bio Tramp..." što je pravi promašaj od pretpostavki. Nisu Rusi napali zbog slabog ili jakog američkog precednika, nego iz gore navedenih razloga, prema tome, to nema nikakve veze sa tim ko je bio precednik Francuske, Nemačke ili Lesotoa. Dobro da nije niko spomenuo da Rusi nisu hteli da napadnu za vreme Merkelove i slične gluposti.

 2. Duca says:

  Tramp je bio samo dobar trojanski konj, elita koje upravljaju. Bolji svakako ali za Srbiju i Rusiju oni su konstanta a ne promenljiva po pitanju odnosa prema nama. Na kraju krajeva u Trampovim rukama nije moć - odnosno duboka država.

 3. ko says:

  Tramp jednom upitao da li je Finska deo Rusije. Dobro pitanje, izgleda da poznaje istorija.

 4. XXX says:

  "Brojni Trampovi bivši savetnici rekli su da je bivši predsednik slabo razumeo globalne poslove." Zato Biden sve zna! Koji je ovo cirkus!

  • Milutin says:

   Putin je poveo specijalnu operaciju u Ukrajini predupredivši time napad na Rusiju. A za vreme Trampa Amerika nije započinjala rat ni sa kim a kamoli sa Rusijom. Niti izazivala vojni odgovor bilo koje države kao posledice tajnog delovanja Amerike.Trampa je Duboka Država izolovala od CIA i svih njima sličnih organizacija u Americi. Šta bi on tek uradio sa Dubokom Državom da je znao za biološke laboratorije. Ovo su prikrivene ratno huškačke izjave Fione Hil. Sve više liči da će 2024. u Americi biti izabrana dva predsednika za dve Amerike.

 5. Kosovac says:

  Tupson Džon Bolton ismejava Trampa samo zato što je PITAO, a nije REKAO. Kod nas se to kaže, „Iz dupeta će da ga izvadi“ - ako nema odakle drugde. ……………Ta Boltonova kritika Trampa izaziva asocijaciju na mnoge GLUPOSTI Džoa Bajdena, koji nije PITAO, nego je REKAO. Naprimer, 02.03.2022. godine, Ukrajince je nazvao „Iranci“. Tupča. Ima još.

 6. Karapušić Hrvoje says:

  Nije ali biće i Finska deo Rusije. Bez Finaca.

 7. padre says:

  I onda ona kaže, da ima Putin "neke svoje variante"!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *