ПУТИН НИЈЕ СКИДАО ОСМЕХ С ЛИЦА ТОКОМ СУСРЕТА: Ево о чему су разговарали председници Русије и Српске (ВИДЕО)

PUTIN NIJE SKIDAO OSMEH S LICA TOKOM SUSRETA: Evo o čemu su razgovarali predsednici Rusije i Srpske (VIDEO)

3 juna 2017

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarali su u Sankt Peterburgu o razvoju saradnje Rusije i Srpske, te konstatovali da je to u obostranom interesu.

Putin i Dodik sastali su se na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, navodi agencija Tass.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je odličnim susret u Sankt Peterburgu sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, koji je izrazio zadovoljstvo razvojem projekata u Srpskoj.

Dodik je za rusku agenciju Sputnjik rekao da je razgovor sa Putinom bio sadržajan, srdačan i odličan, te da je reč o sastanku u kontinuitu.

Putin je rekao predsedniku Srpske da će Ruska federacija, u spoljnoj politici, zadržati iste stavove i braniti međunarodno pravo, a samim tim i međunarodni subjektivitet Republike Srpske.

– Znamo da je Rusija na različitim globalnim i na multilateralnom nivou, uvek bila na strani međunarodnog prava i da je to pravo veoma principijelno upražnjavala i nije dozvolila nikakve stereotipe, kao što su oni koji su se širili godinama o Srpskoj, o navodnoj stalnoj krivici, dežurnom krivcu i mnogo čemu drugom – naglasio je Dodik.

– Veoma mi je drago što sam imao priliku da se sretnem s predsednikom Putinom, da popričamo o našim aktivnostima i projektima. Informisao sam ga o razvoju situacije. On je rekao da je zadovoljan razvojem projekata u Republici Srpskoj, naveo je Dodik.

Dodik je rekao da je Putina informisao i da je počela izgradnja Srpsko-ruskog pravoslavnog centra u Banjaluci, koji će imati rusku crkvu i sadržaje gde se mogu odvijati obrazovni, izložbeni i drugi sadržaji, organizovati razgovori.

Predsednik Srpske je dodao da se zahvalio Putinu na principijelnom stavu Ruske Federacije koji se pokazuje na svim multilateralnim nivoima, pa i na globalnom nivou, kao što je u Savetu bezbednosti UN, kada je reč o izveštajima o BiH.

– Tamo se prezentuju činjenice, a ne održavaju se stereotipi koji u sebi sadrže netačne podatke. U svakom slučaju, razgovarali smo i o impresijama samog foruma ovde u Sankt Peterburgu, i naravno, bilo je prilike da mu se zahvalim na pozivu da učestvujem. Ovo je deseti put u kontinuitetu da sam na jednom ovako značajnom skupu, rekao je Dodik.

Predsednik Dodik razgovarao je i sa predsednikom Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga, Vječislavom Makarovim, generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, potpredsednikom ruske Vlade Dmitrijem Rogozinom i savetnikom predsednika Ruske Federacije za ekonomske poslove Sergejom Glazjevim.

Sumiranje posete

Danas se završava trodnevna poseta predsednika Republike Srpske Milorada Dodika Rusiji i Sankt Peterburgu.

– Republika Srpska je na Međunarodnom ekonomskom forumu dobro predstavljena i postaje sve vidljivija u svetu – izjavio je predsednik Srpske.

Dodik je naveo da Srpska zadržava pažnju važnih ljudi u Rusiji i da je to za nju veoma važno.

– Za Republiku, koja je okružena sa dosta problema vezanih za svoj politički status u samoj BiH i u poimanju drugih, pre svega Zapada, veoma je važno da ovde bude na pravi način predstavljena – rekao je predsednik Srpske.

Predsednik Srpske je naglasio da je tokom posete Rusiji i učešća na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu razgovarano o brojnim privrednim pitanjima i saradnji sa ruskim kompanijama.

– Sinoć smo razgovarali sa predstavnicima „Zarubežnjefti“ i ponovo je ojačano naše uverenje da zajednička saradnja, vezana za Rafineriju ulja i nafte i distributivni sistem naftnih derivata, ima šansu da se razvija i da nema nagovešataja da bi taj sistem mogao biti ugrožen, kako to neki spekulišu – zaključio je Dodik.

(RTRS/SRNA)

KOMENTARI6 komentara

 1. Kulak says:

  Napred NAŠI!

 2. Gojko says:

  Bravo milorade svaka čast tako se otvorenog srca iskreno razgovara a ne kurvanje kako je ova naša fuksa od premijera navikla

 3. Republika Srpska says:

  Ustaše prave plan da opet dođu na Drinu... Samo ne znam ko će im opet "braniti lijepu NDH"... trećina branitelja je izvršilo samoubistvo od 1995, trećina je u Irskoj a ona treća trećina se dvoumi između ove prve dvije opcije tako da je stanje vrlo zaje...bano u lijepoj njihovoj.

  • RASPUCHIN says:

   A ko će da brani R. SrPsku? Šta je sa našim borcima i u kakvom smo stanju? Zaboravljeni , poniženi i šikanirani od strane vladajućeg režima. Da neće možda dezerter i ratni profiter Dodik i njegov sinčić ovaj put na prve linije ili svi iz vlasti sa svojom dječicom? Ili će možda RUSKI sinovi ovaj put ginuti da sačuvaju Dodika i njegov režim? O čemu su razgovarali prenose "SRNA" i "RTRS" a agencija "TASS" je samo javila da su se sastali ostalo su sve Dodikove riječi. Putin je veliki državnik i igra sa kartama koje su mu podijeljene. Sada ima nekoliko srPskih dvojčica a igra igru koja se zove "Magarac" i to je realnost. Ko ne vjeruje neka potraži snimku sastanka prije opštih izbora kada je , NAKON ŠTO SU TRI DANA ČEKALI NA PRIJEM , primio Dodika i Cvijanovićku i sve će mu biti jasno kada vidi Putinov izraz lica tokom tog sastanka. Povucite malo ručnu obožavaoci lika i djela "druga Ronhilla" jer će Putin braniti SRBE zbog SRBA a ne zbog njega.

 4. VLADISLAV says:

  BRAVO DODIK--BUDUЩIЙ PREZIDENT VSEЙ VELIKOЙ SERBII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. VLADISLAV says:

  BRAVO PUTIN!!!!!!!!BRAVO DODIK!!!!!!!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *