Putin Nikoliću još jednom potvrdio podršku Rusije

Putin Nikoliću još jednom potvrdio podršku Rusije

27 jula 2013

nikolic-putin-2Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, koji je još jednom potvrdio punu podršsku zvanične Moskve nastojanjima Srbije da završi poslove koje je započela.

„Sa predsednikom Putinom sam razgovarao o svim pitanjima. Ni jedno pitanje nije otvoreno – sva se realizuju, neka sporije, neka brže, ali mi imamo potpuno podršku i saglasnost Rusije da završimo posao koji smo započeli, ne samo u pregovorima sa insitucijama iz Prištine, već i na reformama u društvu“, kazao je Nikolić, koji je sa Putinom razgovarao u Kijevu, gde su obojica prisustvovali obeležavanju 1025. godišnjice od kako je Rusija primila hrišćanstvo.

Nikolić je u izjavi Tanjugu rekao da je sa Putinom razgovarao o svim pitanjima vezanim za odnose Rusije i Srbije i istako da Srbija ima punu podšku te zemlje.

Prema njegovim rečima, očigledno je da je ruska strana zainteresovana da Srbija „uspe, pošto je Rusija ogromni partner Srbije“.

Upitan kada će Putin posetiti Beograd, NIkolić je rekao da će početak radova na izgradnji dela gasovoda Južni tok u našoj zemlji označiti i trenutak za posetu ruskog predsednika.

„Mi smo posetu dogovorili. sada je sve na vladama Ruske Federacije i Srbije, koje moraju da stvore uslove da radovi na Južnom toku što pre otpočnu. Otpočinjenje radova je u stvari znak za posetu predsednika Putina“, kazao je NIkolić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *