PUTIN: Nisam mogao da verujem da bombarduju Srbiju, to je bila agresija

PUTIN: Nisam mogao da verujem da bombarduju Srbiju, to je bila agresija

18 marta 2014

Vladimir Vladimirovich Putin 8728Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao danas da je bombardovanje Srbije bilo „nelegitimno“ i da „nije mogao da veruje svojim očima“ kada je video da je NATO počeo agresiju.

Po njegovim rečima, da bi “agresija ličila na legalno delovanje”, oni su gurali rezolucije međunarodnih organizacija, a ako se to nije dešavalo, ignorisali su i Savet bezbednosti UN u celini. Naveo je da je tako bilo i u Jugoslaviji 1999. godine, kada je bombardovana, u šta, kako je rekao “nije mogao da poveruje svojim očima”.

DODIK:KRIM LEGALNO,A KOSOVO NELEGALNO PROGLASILO NEZAVISNOST

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da se ne može praviti paralela između situacije na Kosovu i Krimu, jer je, kako kaže, Kosovo nelegitimno proglasilo nezavisnost, prekršilo povelju UN i Rezoluciju 1244.

Dodik je ukazao da ta rezolucija garantuje teritorijalni integritet Srbije, a na Kosovu nije bilo ni referenduma.

Odluku o nelegalnoj nezavisnosti Kosova je donela „grupa ljudi koja se proglasila skupšinom i nije pokrivala sve predstavnike sa čitavog Kosova“.

„Da je Kosovo išlo procedurama kojim je išao danas Krim, ja bih izašao i rekao da je to pravo naroda na samoopređeljenje, jer želim da to pravo afirmišem za sve ljude i narode, pa naravno i ovde za Bošnjake, koji su 1991. godine želeli da afirmišu pravo na samoopređeljenje u uslovima odvajanja od Jugoslavije“, rekao je Dodik, javila je agencija Fena.

KOMENTARI



Jedan komentar

  1. Miško says:

    Krim je ranije otet od Rusije i sad se Krim vraća majci Rusiji! Kosmet je delimično otet od Srbije jer je NATO izvršio nelegitimnu AGRESIJU na Srbiju i oteo deo teritorije! Naravno, kao i Krim i Kosovo i Metohija će se vratiti majci, majci Srbiji! Dogodine u carskom Prizrenu i srbskom Skadru!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *