PUTIN: Novi izbori su najbolji za Ukrajinu

PUTIN: Novi izbori su najbolji za Ukrajinu

28 februara 2014

Vladimir_Putin_Gre_2018788cPutin je u razgovoru sa nekoliko evropskih zvaničnika pozvao na brzo normalizovanje stanja u Ukrajini kao i da se ne dozvoli dalja eskalacija nasilja.

Ruski predsednik Putin razgovarao je danas sa Dejvidom Kameronom, Hermanom van Rompejem i Angelom Merkel o situaciji u Ukrajini.

Ruski predsednik saglasan je sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom da su slobodni i pošteni izbori u Ukrajini najbolji način da se obezbedi pozitivna budućnost za zemlju, prenosi Rojters.

Kameron je o krizi u Ukrajini razgovarao telefonom sa Putinom. kako je saopšteno iz kabineta britanskog premijera, oba sagovornika su se saglasila oko toga da se teritorijalni integritet Ukrajine ne dovodi u pitanje.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, svi su izrazili saglasnost o tome da se stanje u Ukrajini mora što pre normalizovati.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem i obojica su pozvali na mir u Ukrajini. Lavrov je istakao potrebu da se obuzdaju ekstremni radilkali u Ukrajini.

Keri je nakon razgovora sa ruskim kolegom izjavio da je Rusija spremna da pomogne Ukrajini kako bi izbegla ekonomski kolaps.

Povodom krize u Ukrajini oglasio se i bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi, koji je pozvao EU da ponudi Ukrajini, zajedno sa Belorusijom, Gruzijom i Rusijom, novi okvir za saradnju. On upozorava Zapad da uradi sve da ne dođe do „katastrofalnog“ sukoba sa Moskvom.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *