PUTIN: Novi Sad je posetilo 100.000 turista

PUTIN: Novi Sad je posetilo 100.000 turista

5 januara 2014

Novi Sad  Novembar2003, god. Foto: B. Lucuc . Avionski FotosNovi Sad je od januara do oktobra prošle godine posetilo 100.000 stranih i domaćih turista, što je za 5,7 odsto više u odnosu na isti period 2012. godine, dok je ukupan broj noćenja domaćih i stranih turista veći za 4,1 odsto, rekla je portparol Turističke organizacije grada Novog Sada Tihana Putin.

Broj dolazaka inostranih turista, u istom periodu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, beleži rast od 14,1 procenat, dok je broj noćenja veći za 7,6 odsto u odnosu na isti period 2012. godine, rekla je Putinova u izjavi Tanjugu .

Kada je turizam u Novom Sadu u pitanju, 2013. biće upamćena po tome, što je britanski sajt „Raf gajds“, koji ima preko 70.000 poseta i bavi se reportažama o regijama i gradovima, Novi Sad svrstao među osam najpoželjnijih destinacije koje treba posetiti u septembru mesecu.

„Takvom priznanju prethodio je vredan rad Turističke organizacije Novog Sada i drugih gradskih struktira na promociji grada o čemu svedoče i podaci da je ta organizacija nastupila na više od 15 domaćih i stranih sajmova, prezentacija i ‘road show’ promocija“, kazala je Putinova.

Turistička organizacija Novog Sada je na različite načine, kako je rekla Putinova, promovisala grad – od kreativno uređenog sajta do inovacija, poput zanimljive video igrice koja se nalazi na tom sajtu.

„Sredinom oktobra promovisana je aplikacija ‘Novi Sad priča’, pripremljena u saradnji sa Telekom Srbija, na srpskom i engleskom jeziku“, rekla je ona, dodajući da je aplikacija prilagođena „pametnim“ telefonima koji imaju android platformu i ajfonima, a omogućava turistima da samostalno kreiraju svoju pešačku rutu.

Da sve ove aktivnosti nisu ostale nezapažene, po rečima Putinove, najbolji pokazatelji su zvanični podaci da mesečna posećenost web sajta grada Novog Sada iznosi između 9.000 i 12.000 poseta, dok 3.000 posetilaca iz inostranstva mesečno poseti taj sajt.

Ove godine drugi put , održana je jedna od bitnijih manifestacija u gradu, „Sajam omladinskog turizma“ čiji je cilj da umreži sve atraktivne predstavnike omladinskog turizma Balkana, rekla je Putinova i dodala da veruje da će to postati tradicionalna manifestacija koja će predstaviti Novi Sad kao urban grad i mesto okupljanja mladih. Turistička organizacija je izdala i promo materijal u vidu mapa i vodiča grada, a posebno je interesantna turistička mapa urađena na srpskom i engleskom jeziku i mapa pešačkih tura urađena i na nemačkom jeziku, dodala je Putinova.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *