ПУТИН НУДИ СРБИЈИ „БЛАНКО ЧЕК“: Стиже оружје, новац…!?

PUTIN NUDI SRBIJI „BLANKO ČEK“: Stiže oružje, novac…!?

27 oktobra 2015

52284_putin-vucic_fAleksandra Vučića u Moskvi, u koju je danas otputovao u zvaničnu trodnevnu posetu, čeka Putinov „blanko politički ček“, tvrde odlično obavešteni diplomatski izvori!

Kako kažu naši sagovornici bliski Kremlju, koji su nam i ranije dostavljali pouzdane informacije, ruski predsednik će pred premijera izneti „najiskreniju moguću ponudu“, odnosno tražiće od Vučića da sam kaže šta, kako i koliko Moskva može da učini za svog „najvernijeg evropskog saveznika“.

– Vladimir Vladimirovič Putin će bukvalno reći: Vučiću, kaži šta da učinim za Srbiju! Što se ruske strane tiče, sve su mogućnosti otvorene – tvrdi sagovornik.

Pročitajte još:

PUTIN NUDI SRBIJI SAVEZ: Rusija će pomoći najmodernijim oružjem i ekonomski!

EVO ŠTA SRBIJA DOBIJA OD RUSIJE: Avione „Mig-29/m2″, helikoptere „Mi-17V“, S-300…!? (FOTO, VIDEO)

SAUDIJCI PONUDILI 300 MILIJARDI DOLARA, PUTIN IM ODGOVORIO: Mi nismo mafija pa da zbog novca ubijemo našeg prijatelja Asada!

Teško je, ali…

Na naše čuđenje i pitanje kako je uopšte moguće da lider najmoćnije zemlje sveta jednoj maloj državi iznese takvu ponudu, diplomatski izvor odgovara:

– Prvo, Rusija nema na Balkanu, ali ni u Evropi nikog toliko bliskog do Srbije. Drugo, jasan je geopolitički interes Moskve da bude jače i konkretnije prisutna na ovim prostorima. Treće, savez Srbije i Rusije je i do sada bio više ograničen ambicijom Beograda da vodi neutralnu politiku nego nespremnošću Moskve da pomogne ili investira…

Naš sagovornik napominje da eventualni bliži savez s Rusijom može, s druge strane, prilično da košta našu zemlju. Svi su u Kremlju, kaže, svesni činjenice da je Srbija danas u velikoj meri ekonomski zavisna od Evropske unije, da više od 60 odsto izvoza ide na Zapad i da će baš zato Putin razumeti i podržati odluku premijera Vučića kakva god da bude.

– Bliži savez sa Rusijom u prvom trenutku bi dosta koštao Srbiju i napravio joj gomilu problema sa EU. I zbog toga niko u Moskvi zapravo i ne očekuje da Vučić napravi radikalan zaokret. Ipak, kakva god njegova odluka da bude biće maksimalno ispoštovana – zaključuje izvor, visoko pozicionirani ruski diplomata, koji naglašava da je otpor koji Vlada pruža pritiscima EU i SAD da uvede sankcije Rusiji „zadivljujući dokaz iskrenog prijateljstva i zalog svakog budućeg savezništva“.

Dogovor za budućnost

Bivši šef diplomatije Živadin Jovanović kaže da će poseta doprineti ekonomskoj i vojnoj saradnji:

– Susret se realizuje u trenutku kad Srbija treba da gleda u budućnost. Naša zemlja se od 2000. vezala za Zapad, što nije dobro. Treba da se okrenemo istorijskim prijateljima, a ne silama koje su nas tukle i razarale…

Analitičar Dušan Janjić takođe smatra da će susret biti plodonosan i da uslovljavanja neće biti.

– Susret Putina i Vučića je potvrda da je Rusija na strani Vlade, bez obzira na to što deo srpske javnosti tvrdi suprotno. Putin, s druge strane, razume našu poziciju, jer svako voli partnera koji čvrsto kaže: ovo smo mi! Zato nemamo razloga da odustajemo od EU – zaključuje Janjić.

(Informer)

KOMENTARI25 komentara

 1. deda mraz says:

  Da nama glupim Srbima bude kristalno jasno od ovoga nema nista tj. ovo je samo da Rusija definitivno utvrdi koliko smo potonuli jer Rusija nije problem nego mi.Ovo isto je receno nasem bivsem velikom demokratskom predsedniku Tadicu u kojeg smo se mi zaklinjali na svetom put u EU i demokratiju i ljudi su ga pitali sta mogu da ucine za Srbiju,a nas veliki vodja kojeg se vise i ne secamo je rekao da nam treba skladiste gasa u Tuzli.Rusi su ga pitali,pa stani malo kako to da to moze najveci Srpski interes bude kada to nije u Srbiji, ali su samo jos jednom dobili potvrdni odgovor da je to nas najveci interes i posle toga Putin je samo predjelo pojeo i otisao da mu ne bi pozlilo pred spavanje.E sada imamo jos goreg idiota koji ide kod Putina i mislim da ovaj put Putinu ima definitivno da pozli kada cuje od ovoga idiota sta je nas najveci nacionalni interes.

 2. mija says:

  Upravo je radikalni zaokret prema Rusiji pravi potez koji bi nas najmanje koštao. Šta mi to uopšte izvozimo? Poljoprivredne proizvode? Pa njih sve možemo prodati u Rusiji. Nešto industrijskih artikala koje proizvode firme u vlasništvu stranaca, uglavnom iz EU? Oni će se snaći. Šta još mogu da nam urade? Ništa što već nisu. Ne kažem da nam već nisu naneli mnogo zla, ali izgleda da oni misle da su bili neuspešni, te neće ponoviti isto, a ništa novo nemaju na raspolaganju. Sad je pravi trenutak da prelomimo preko kolena i pristupimo evroazijskim integracijama. Neće Vučić, znam, jer je on ko zna ko i ko zna čiji.

 3. Ilija says:

  Kakav blanko cek davati lopovima i prevarantima. Najguplje za Rusiju bi sada bilo da im daju nesto bez obaveza da se distanciraju od Zapada. Mora im se davati po malo, to su prevaranti kojima se nista ne moze verovati. Mora im se pomoc dobro usloviti, tako da ne mogu da prevare. I reci javno da narod Srbije zna sta se nudi i pod kojim uslovima (baza u Nisu, slicni uslovi imuniteta kao za Nato trupe), pare samo za konkretne projekte koje Rusija odabere.

 4. Mila says:

  Pre sam napisao da samo cekam da vidim tko ce da Vucica primi u poseti. Pre toga je bio dva puta u USA i tko ga je tamo primio? Sta je od tamo dobio? Kako kazu majka ga je pod srcem devet meseci nosila, cemu se je majka nadala, sta je majka ocekivala, sta je majka na kraju od svega toga dobila?! Primio ga danas, sam veliki Putin! Je li je to Vucicija zasluzio kao licnost ili samo zbog toga sto je predsednik vlade Srbije! Sta Putin treba da kaze i sta ce reci picoustom? Pricekajmo da vidimo i to najnovije kmecanje picoutoga!

 5. zlatiborski ovan says:

  Na naše čuđenje i pitanje kako je uopšte moguće da lider najmoćnije zemlje sveta jednoj maloj državi iznese takvu ponudu, diplomatski izvor odgovara: - Prvo, Rusija nema na Balkanu, ali ni u Evropi nikog toliko bliskog do Srbije. /////// UNUK BIVŠEG RUSKOG PREMIJERA OTVARA HUMANITARNU ORGANIZACIJU U BEOGRADU ....Sr­bi­ja je, po mom mi­šlje­nju, za Ru­si­ju naj­va­žni­je me­sto u Evro­pi. Ko nam je ostao da­nas od pra­vih pri­ja­te­lja? Sa­mo Sr­bi­ja. Mi vi­di­mo da je Sr­bi­ja sa­da na ras­kr­sni­ci, ali ne že­li­mo da uti­če­mo da se ona okre­ne na ovu ili onu stra­nu. Sr­bi­ja za nas ni­je ne­ka da­le­ka se­stra ko­ju po­mi­nje­mo sa­mo kad na­zdra­vlja­mo za sto­lom. http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Sta-krije-srpska-fascikla-Jevgenija-Primakova.sr.html

 6. Isidoris says:

  Naša budućnost je u saradnji sa Rusijom,sunce izlazi na istoku.Treba na naoružanje,da se branimo od ustaša,od šiptara,oni se intezivno naoružavaju,i od ostalih neprijatelja,a ima ih mnogo,znamo koliko nas je zemalja bombardovalo.Čekaćemo Ruskog Cara,on će sve urediti,ujediniti Pravoslavno Carstvo.Neka nam je Bog u pomoći.

 7. ljubisav says:

  Mislim da su ovo zadnja vrata na zadnjem vagonu za Nas Srbe.To jest`ako i za ovo vec nije prekasno!!!

 8. Mile says:

  Do pre dva dana se nije znalo da li ce ga primiti Putin.To sve govori koliko ceni srpsku vlast.Mislim da ga prima samo zbog srpskog naroda koga Putin veoma ceni,uostalom kao i svi Rusi.

 9. Milenko says:

  Pošto je naša država spiskala pare za regres u poljoprivredi za 2015 godinu, predlažem da se mi poljoprivrednici svi okrenemo Rusima i sa njima izvršimo trampu i to; mi njima poljoprivrednu proizvodnju u celosti a oni nama gorivo i vešačko djubrivo. Što pretekne neka ide na naorušanje ali uz obavezno služenje vojnog roka. Na ovaj način spasili bi svoju omladinu a radnici u Srbiji bi se masovno zapošljavali što u agraru što u industriji ali u Srbiji. Ako dodje do ugovora za gore predlažem isti na 99 godina,jer mi nemamo spomenute resurse ni za godinu dana.

 10. s@ša says:

  Vladimir Vladimirovič Putin će bukvalno reći: Vučiću, kaži šta da učinim za Srbiju! Što se ruske strane tiče, sve su mogućnosti otvorene – tvrdi sagovornik. Čim sam pročitao ovu rečenicu znao sam da je tekst iz Informera ! Pa da li iko normalan vjeruje da će Putin dati i praćke nekome ko svake godine organizuje vojne vježbe sa nacionalnom gardom Ohaja i ko konstantno tupi kao papagaj o nekom evropskom putu Srbije sa kog se ne smije ni po cjenu života skrenuti !

 11. teletabis says:

  Ovaj ko je smislio naslov i ovo napisao, kao i glavni urednik novina koje su ovo odštampale, ne bi mogli u bolnici Laza Lazarević ni da pišu i uređuju zidne novine. Tamo jesu ludi al nisu ovoliko blesavi!

 12. Batina says:

  Pa brate Putine zar nisi nasao nikog drugog u Srbiji nego tog zapadnog hohstaplera, da razgovaras.

 13. Amin says:

  Čuj bre, majke ti ga spalim idiotsku, oš ti da slušaš ildat šaljem u Sibir? To Putin već rekao toj našoj...mislim, ličnosti, jel?

 14. Meri says:

  Ako ga budu kuvali polako sa laganim postupnim podizanjem temperature, možda ga i skuvaju. Ako dodje kući neskuvan, opet valjda znamo šta ćemo?

 15. Meri says:

  ...nastavak kuvanja... @ Batina Mi smo ga birali, mi smo tu muku poslali Vladimiru Putinu.

 16. Lady Gaga says:

  Putin Merna jedinica za arhimužjaka. On ima svoju kategoriju, on je iznad svih kategorija, za njega su stvari poput izgleda, para, visine, kose, nebitnosti rezervisane za alfa mužjake, pedere, i ostale sisice. On priča tiho, jer nema potrebe da povisi ton, svi ga slučaju i kada šapuće. On samo pokaže prstom i njegovo je. Kada ćuti, najviše ga se plaše, jer misle da smišlja kako da im radi o glavi. - Brate, si čuo šta je Sveta uradio? Ušo ladno kod Mitketa u radnju i naterao ga da kupi praznu paklicu za 200 evra ! - Kakav je on Putin! ...................................... - Srce, evo ti dve hiljade evra da kupiš sebi neku garderobicu. Ali da uzmeš račune od svega, da ugradim to u cenu ovog novog mosta! - Putine moj! Kad se vratim, hoću tvoju decu! ..................................... - Gospodine Putin, šta mislite o trenutnoj svetskoj krizi i o monetarnom sistemu Amerike? - Amerika je svetski parazit koji se hrani blagom celog sveta i treba nam rezervna valuta kao zamena za dolar! - Kakav ste Vi Putin, gospodine Putin!

 17. Lady Gaga says:

  Putin Čovek koji toliko nervira Amere i njihove podrepaše da to već postaje komično. Pogledajte samo BBC seriju o ruskim tajkunima na B92. Oni (sledbenici trendi globalističke politike) već plaču od muke što mu ne mogu ništa... Žene u crnom i ostali NGO bašibozluk ga mrzi a to je dovoljno da ga duboko poštujem.

 18. Lady Gaga says:

  Aleksandar Vučić Čovek iz naroda, za narod. Otac i majka. Gospodin i drug. Sam bog posla ga međ' Srbadiju da zavede red i donese blagostanje. Strog, al' pravičan! Apostol novog doba. Mauzolej se za njega uveliko gradi, u udžbenicima istorije ostavlja se mesta. Njegovo ime na engleskom se piše sa "the" ispred, njegovo poštenje u matematici ima status aksioma, u religiji dogme. On je miljenik širokih masa. Koordinator, konsternator, kooperator. Masturbator. On je za Kosovo u Evropi i Srbiju na Kosovu, za Evropu u Rusiji. Pred njim se neistomišljenik postidi. Čovek sa insomnijom zbog patnji roda svoga. Diktator, humanista. Onanista. Prvi put na vlasti uz oprost dobijen od naroda zbog "njegove ružne prošlosti", u maniru svih vrsnih preletača. On gleda sa visine zato što je iznad malograđanskih podela na naše i njihovo, on je iznad svojih prethodnih dela. Bacio je u tamnicu uzročnike sveukupnog nacionalnog propadanja. Velike sile su poklekle pred njegovim argumentima. Njegova slika se užurbano kači pokraj slike Svetog Save pred početak školske godine. Naša budućnost konačno deluje svetla. Mi imamo cara. Jedan mandat je naš dar njemu. Ostatak vladavine biće dar Aleksandra Velikog. Iz naroda, za narod!

 19. Lady Gaga says:

  Aleksandar Vučić Čovek koji je postigao da mi Olja Bećković bude simpatična. Dečko je dno dna.

 20. Batina says:

  Nije on decko, on je pizdousti.

 21. gladijator svjatoslav says:

  vučić podnosi ostavku na mesto šefa biroa bezbedonosne informacione agencije.da se nelažemo kosovo i metohija postaje srbski tajvan,a srbija se ujedinjuje sa republikom srbskom.

 22. gladijator svjatoslav says:

  šta će šiptarima kosovo i metohija kad je tamo velika radijacija i smrtnost od raka koju izaziva radijacija.zašto izbeglice iz sirije zaobilaze kosovo i metohiju zar nije logično da izbeglice iz sirije idu na kosovo i metohiju ili su dobro obavešteni pa zbog radijacije izbegavaju kosovo i metohiju.pobeda,pobeda,pobeda,ura,ura,ura.

 23. gladijator svjatoslav says:

  zašto niko nekaže da su hrvatska,slovenija,rumunija i bugarska privremeni članovi evropske unije i da su zato izbeglice iz sirije išli direktno na mađarsku pošto je ona u šengenu.kako to da su sirijci tako dobro obavešteni a ko ovo zna u srbiji.pobeda,pobeda,pobeda,ura,ura,ura,

 24. nena says:

  Blanko cek, hahaha, pa ovaj sotonski sin da dobije bilo sta od Rusa? to bi mozda moglo kad bi Putin bio pijan, a mozda ni tada!!! Oruzje, pa mozda cemo dobti otpad, jer smo i mi sami otpad kad imamo ovakvog idiota za vladara(posto se ponasa tako).

 25. miroslav miladinović says:

  kada neko nudi u tolikim količinima novac ONDA SE RADI O NEVREDNOJ VALUTI. DOLAR UMIRE. ODAVNO NEMA OPRAVDANU PODLOGU I NA PTU JE DA POSTANE NEVREDAN PAPIR.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *