ПУТИН О СКРИПАЉУ: Он је олош и издајник

PUTIN O SKRIPALJU: On je ološ i izdajnik

3 oktobra 2018

Ruski predsednik Vladimir Putin je nazvao Sergeja Skripalja ološem i izjavio de će biti bolje čim se završi informaciona kampanja u vezi sa njim…

„Prepucavanja između specijalnih službi nisu sada počele. Špijunaža i prostitucija su jedne od najvažnijih profesija u svetu“, rekao je Putin na konferenciji „Održiva energetika za svet koji se menja“.On je iznenađen situacijom u vezi sa slučajem trovanja Sergeja Skripalja u Britaniji:

„Gledam neke informacione izvore, vaše kolege navode na pomisao da je gospodin Skripalj maltene borac za ljudska prava. On je jednostavno špijun, izdajnik otadžbine, razumete?“, kazao je predsednik Rusije.

Putin je podsetio da je Skripalj svojevremeno proveo 5 godina u zatvoru.

„Mi smo ga pustili. On je otputovao i nastavio da konsultuje neke specijalne službe“, dodao je ruski predsednik.

On je rekao da je Skripalj ološ naglasivši da će biti bolje čim se završi informaciona kampanja u vezi sa njim.

„Zamislite, vi ste građanin svoje zemlje i odjednom se pred vama nađe čovek koji izdaje svoju državu. Kako biste se prema njemu odnosili? On je jednostavno ološ i gotovo“, rekao je Putin.

„Nekad gledam na to šta se dešava u vezi sa tim slučaja i čudim se. Došao je čovek i počeo da truje neke skitnice?“, dodao je Putin.

Bivši pukovnik Glavne obaveštajne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u Solsberiju u južnoj Engleskoj, što je uzrokovalo veliki međunarodni skandal. London tvrdi da je Rusija umešana u trovanje supstancom A-234, koje britanske vlasti izjednačavaju sa supstancom „novičok“. Moskva to kategorički poriče. Istragu o incidentu trovanja Skripalja vodi protivteroristička jedinica Skotland jarda.

Rusija je više puta predlagala zajedničku istragu o incidentu, ali je London ignorisao ovu inicijativu i odbio pristup žrtvama. Takođe, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije uhvatilo je britansku premijerku Terezu Mej u laži. Ona je tvrdila da je otrov proizveden u Rusiji. Međutim, laboratorija Porton Daun je to demantovala.

Kasnije je London objavio fotografije dvojice „osumnjičenih za trovanje Skripaljevih“, tvrdeći da su to dva agenta GRU, Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov. Moskva je saopštila da ova imena „ništa ne govore“ Rusiji i ponovo pozvala Britaniju da pređe sa optužbi i manipulacije na saradnju.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Deda Micko says:

    Pitanje za Putin: zasto ste ga uopste pustili? Da se popravi, idi begaj.

  2. Deda Micko says:

    Pardon, pitanje za PutinA...............

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *