ПУТИН ОБЈАСНИО ТРОЈЕДИНСТВО РУСКОГ, УКРАЈИНСКОГ И БЕЛОРУСКОГ НАРОДА: „А ти ниси Рус?“

PUTIN OBJASNIO TROJEDINSTVO RUSKOG, UKRAJINSKOG I BELORUSKOG NARODA: „A ti nisi Rus?“

14 jula 2021

Predsednik Rusije Vladimir Putin prokomentarisao je svoj članak o Ukrajini rekavši da trojedinstvo ruskog, ukrajinskog i beloruskog naroda najbolje definiše fraza: „A ti nisi Rus?“Dan nakon što je objavljen predsednikov članak o Ukrajini, Putin je opširno komentarisao smisao i cilj pisanja materijala.

On je naveo da je sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom razgovarao o ovoj temi.

„On mi je rekao da kada igramo hokej i jedan se naljuti na drugog, nešto kaže, partner pogreši, ali da u duši vičemo: ‘Ma šta ti je, zar nisi shvatio? Šta, ti nisi Rus?’“, izjavio je šef Rusije za televiziju „Rusija 24“.

Prema njegovim rečima, „to se javlja po automatizmu, iz duše, iz srca“.

„Trojedinstvo nigde nije nestalo, niti će nestati, ma koliko se neko trudio“, istakao je ruski lider.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin objavio je u ponedeljak članak „O istorijskom jedinstvu Rusa i Ukrajinaca“, u kojem je govorio o Ukrajini, o odnosima Moskve i Kijeva, o Donbasu, ali i o poreklu ruskog i ukrajinskog naroda, odnosno da su i Rusi i Ukrajinci jedan narod, jedna celina, kao i da to nije plod konjunkture, već da je to njegovo lično ubeđenje.

S tim u vezi, Putin je rekao da je nekoliko meseci razmišljao o pisanju članka o Ukrajini, istakavši da je počelo aktivno da se radi na projektu „anti-Rusija“, što mora da izazove zabrinutost Moskve.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Strsljen says:

    Mani se putine te zabave za trojstvo. Proces i ti i Rusi kao Srbi u Jugoslaviji. Da ti ne bude po brnjici. Od toga nrma nista. Narocito sa ukrajincima...tu je mrka kapa..samo noz u ledja. A ni sa belorusima neces bolje proci. Kao Kao Srbi sa Crnogorcima...Hrvatima...Makedoncima...i bosnjacima... tako jento malo promene ime i malo veru i postaju neka nova nacija sa sve izmisljenom istorijom...Gledaj malo Vise I SAMO RUSE I RUSIJU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *