ПУТИН ОБЈАСНИО ЗАШТО РУСИЈА НИЈЕ БРАНИЛА СРБИЈУ ОД НАТО БОМБИ

PUTIN OBJASNIO ZAŠTO RUSIJA NIJE BRANILA SRBIJU OD NATO BOMBI

25 marta 2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su propali pokušaji uspostaljanja unipolarnog sveta i da se ravnoteža u međunarodnim odnosima polako vraća, a kao primer delovanja samo jednog centra moći naveo je bombardovanje nekadašnje Jugoslavije.

– To je neizbežno. Propali su pokušaji da se napravi unipolarni svet. Već živimo u drugačijem dobu. Rusija je uvek insistirala na tome da uporedo s odbranom svojih interesa, moramo da poštujemo interese drugih. Tako ćemo graditi odnose s kolegama – kazao je predsednik Rusije u intervjuu televiziji NTV.Putin je prokomentarisao to što je Zapad često ostajao gluv na stav Moskve o pokretanju vojnih sukoba, na primer tokom „nezakonitog bombardovanja Jugoslavije od strane NATO“ 1999. i vojnih operacija Severnoatlantske alijanse u Bosni i Hercegovini 1995.

– Odgovor je veoma jednostavan: slušali su samo snažne glasove… Situacija se menjala. I mislim da nikome više nije tajna da mnogi naši partneri sada radije pribegavaju poštovanju međunarodnog prava jer se ravnoteža u svetu uspostavlja – rekao je Putin.

 

KOMENTARI4 komentara

 1. Cetnik says:

  Pogresili ste naslov opet. Da su nas odbranili od bombardovanja opet bi dosao 5. oktobar gde bi ovcoglavi narod se okrenuo laznim svetlima debilske unije. Jednostavno morali smo da propadnemo da bi nam se oci otvorile i shvatili koliko je zapadni zivot velika sarena laza.

  • miki says:

   Misliš. Ovde su i dalje sve same jajare!

 2. Vesko says:

  Nismo ni trazili da nas Rusija brani nego da nam prodaju s-300 da se SAMI BRANIMO! 20 godina nas Rusija VUCE ZA NOS, pravi od nas debile, zar misle da smo mi toliko glupi?? Rusko-nemacki pakt nam je RAZORIO DRZAVU jednu, pa drugu. Sreder, ratni zlocinac MONSTRUM, je rado viden gost u Moskvi. O kakvom oni prijateljstvu pricaju i medunardnom pravu??? Prodali su nas BRUTALNO Nemackim nacistima da se izivljavaju nad nasom drzavom i narodom, sve zbog evrica. ISTORIJA CE BITI NEMILOSRDNA PREMA RUSIJI za ovo sto su nam smjestili.

  • Sladjana says:

   Tako je ne mogu Ruse ocima da gledam

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *