ПУТИН ОБЈАШЊАВА: Љубав према отаџбини треба да постане морални оријентир

PUTIN OBJAŠNJAVA: Ljubav prema otadžbini treba da postane moralni orijentir

9 oktobra 2015

2015 10 08 Putin-kulturaMoralni orijentir za omladinu u Rusiji treba da budu patriotizam i ljubav prema otadžbini, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom susreta s pobednicima ruskog konkursa „Učitelj godine u Rusiji”.

„Ništa pametnije ne možemo da smislimo. Mnogo sam razmišljao na tu temu; to je patriotizam u najboljem, najzdravijem smislu te reči. Ljubav prema otadžbini treba razvijati” — kazao je ruski predsednik.

Po njegovom mišljenju, u tome posebnu ulogu treba da odigraju predavači društvenih disciplina.

„Glavna misija predavača društvenih nauka, po mom mišljenju, sastoji se upravo u tome”- rekao je šef ruske države.

Putin smatra da Rusija ne treba da se izoluje od stranih kultura, ali da je potrebno umeti razdvajati kulturne pojave od onih koje ne predstavljaju vrednosti.

„Što se tiče prodiranja nekih kulturnih vrednosti kod nas iz inostranstva: ja tu ne vidim ništa strašno, ako je to istinski kulturni objekat, onda je to apsolutno normalno. Mi ne treba, ne možemo i nećemo se zatvarati u čauru, ali treba da naučimo da razdvajamo istinsko, kulturno od subkulturnog, koje ne predstavlja vrednost”— kazao je Vladimir Putin.

KOMENTARI2 komentara

  1. Apis says:

    PUTINE DAJ MOLIMTE OBJASNI TO ISTO NASOJ VLADI!

  2. zlatiborski ovan says:

    „Ništa pametnije ne možemo da smislimo. Mnogo sam razmišljao na tu temu; to je patriotizam u najboljem, najzdravijem smislu te reči. Ljubav prema otadžbini treba razvijati” — kazao je ruski predsednik. ********** ljubav prema rodini,otazbini treba da je jaca, od lubavi prema ocu, majci,..... najzad, ni nismo vise plemensko drustvo, bratstvo, itd. ********* Vise o Patriotizmu https://tinyurl.com/oqpby2g

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *