ПУТИН ОДАО ТАЈНУ КОЈА ЈЕ ЗАНИМАЛА СВЕТ: Због овога је важно присуство Русије на Арктику и Антарктику

PUTIN ODAO TAJNU KOJA JE ZANIMALA SVET: Zbog ovoga je važno prisustvo Rusije na Arktiku i Antarktiku

24 maja 2017

U Rusiji se 21. maja obeležavao Dan polarnih istraživača. Evo šta im je poručio predsednik.

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je praznik kolektivu Roshidrometa i svim ruskim istraživačima polarnih oblasti istakavši njihov doprinos u realizaciji projekata za očuvanje jedinstvenih prirodnih resursa Arktika i Antarktika.

„Cenimo vaš doprinos u jačanju međunarodne saradnje, realizaciji zajedničkih projekata za očuvanje jedinstvenih prirodnih resursa Arktika i Antarktika. Ove godine, koja je proglašena za godinu ekologije, ovaj rad ima poseban značaj“, navodi se u čestitki koja je objavljena na sajtu Kremlja.

Ruski lider je dodao da ovaj praznik predstavlja priznanje za doprinos predstavnika najrazličitijih profesija koji su posvetili svoje živote razvoju Arktika i Antarktika.

„Važno je što vi danas dostojno nastavljate divne tradicije svojih prethodnika, povećavate rusko prisustvo na Belom kontinentu i u arktičkim oblastima, aktivno učestvujete u istraživanju ovih perspektivnih regiona“, istakao je Putin i poželeo polarnim istraživačima uspeh i ostvarenje planova.

(Glas Moskve)

KOMENTARI5 komentara

 1. marko st says:

  Koja je tajna?

  • Pero Joksimovic says:

   Tajna je - odbrana iskonskih vrednosti Rasa i Rašana izraženih u odnosu prema sebi, rodu, drugim narodima, radu, prirodi... A došlo je poslednje vreme da se "neljudima stane nogom zavrat, kao ljudska dužnost najsvetija"... Živ mi i zdrav bio sokole Marko St a ako mi ne vjerova, Bog neka mi svedoči - ovo što rekoh, neka bude tebi a što mislio - meni.

 2. hristina says:

  Samo GAZI! Za bolji svet! Pa,ako ti se i ja nadjem na putu, i mene! Ziveo!!!

  • Pero Joksimovic says:

   Sestro draga, poslušajte pesmu o izvoru života i životu - Mati i sin... https://www.youtube.com/watch?v=-J7Xoef87gQ

   • hristina says:

    Pero Joksimovicu, brate, dok gusle guslaju, a guslaju i guslace(!), Srpkinje ce radjati junake! PS: Hvala za pesmu. Prvi put sam je cula. Za mene je poklon.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *