ПУТИН ОДБИО ДА РАЗГОВАРА СА МАКРОНОМ! Запад у паници, Макрон у неверици! ПУТИН НЕ БЛЕФИРА

PUTIN ODBIO DA RAZGOVARA SA MAKRONOM! Zapad u panici, Makron u neverici! PUTIN NE BLEFIRA

23 septembra 2022

OTKAKO je počela ruska specijalna vojna operacija (SVO) u Ukrajini – sve češće se događa ono čega dotad nije bilo. Što se nekima činilo nezamislivim.

Predsednik Francuske, Emanuel Makron, zatražio je 20. septembra novi (vanredni) telefonski razgovor s Vladimirom Putinom, sa kojim je od početka SVO razgovarao koliko svi ostali zapadni lideri zajedno.Ali, iz Kremlja mu je saopšteno: ne može!

Makron sa tim, naravno, nije računao.

Verovatno i zato je izjavio da ipak računa da će biti u prilici da sa ruskim liderom razgovara narednih dana.

To je bilo pre dva dana, a danas je Makron objavio da će Francuska činiti sve što može da se Ukrajina i Rusija vrate za pregovarački sto. Pritom je morao da doda: „Čim obe strane budu spremne za to“.

Naravno: „čim obe strane budu spremne“ – neće im biti potrebno posredovanje ni Pariza ni Makrona.

Ni svih Makrona zajedno.

Eksponent Rotšilda na vrhu Francuske i sam to zna, ali je naglasio da njegova zemlja podržava „zahteve koje je postavila Ukrajina“, uključujući povratak njenim državnim granicama „barem u vidu u kojem su postojale u februaru“.

Makron je naglasio da Francuska „nije u ratu sa Rusijom“, ali u Moskvi imaju neke sumnje tim povodom.

Jer, francuski ministar odbrane Sebastijan Lekornu je objavio da će Pariz nastaviti da pruža pomoć Ukrajini u naoružanju i obuci ukrajinske vojske.Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkom ministarkom odbrane Kristin Lambreht u Berlinu potvrdio je da će Francuska isporučiti Ukrajini samohodne topove 155 mm TRF1 koji njegova vojska više ne koristi.

Zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandar Gruško je ambasadoru Francuske u Rusiji Pjeru Leviju predočio da Moskva smatra neprihvatljivim isporuke oružja Ukrajini, koje se potom koristi za granatiranje Donbasa i Zaporoške atomske elektrana.

U julu je francusko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo da je šest samohodnih haubica Ceasar 155 mm isporučilo Kijevu.

Ubrzo se saznalo da je 12 tih haubica prethodno predato ukrajinskoj vojsci.

(Fakti)

KOMENTARI5 komentara

 1. Milutin says:

  Već postaje komično pratiti Zapadne izjave. Oni kao nešto prete, i to besno. A kako dobiju odgovor bilo od Rusije ili Kine, brže bolje podviju rep. Kristalno jasno je jedan bivši visoki američki oficir opisao odnos snaga Amerike i Rusije, bez uključivanja Kine. Naime, Rusi u jednom danu ispale onoliko granata kolika je godišnja proizvodnja Amerike!!!!! A pri tome nije napomenuo da su u pitanju vrlo precizna, lokacijski ograničena dejstva a ne širokopojasno tepih bombardovanje. Šta bi tek bilo kada nebi vodili računa. Zapad može samo da laje i piše sankcije i to je sve. Jer nema više svoju proizvodnju da bi sebi kupio vreme da pređe na ratnu proizvodnju. A toliko vremena, da bi se ponovo industrijalizovao, naprosto nema. Isuviše dugo je živeo u samoobmani da je sve pod njegovom kontrolom i pouzdao se u biološki rat protiv ostatka sveta. Holivudski filmovi i kompjuterske igrice sa "izmišljenim" Zombijima nisu slučajne.

  • padre says:

   Ne brini, sve će toda sredi Rambo, kad se reaktiviše!

 2. Volodimir Gownarsky says:

  Makron je previše nebitan predsjednik malene, bedne državice da bi mogao da razgovara sa Putinom.

 3. Petrovgrad says:

  Šta drugo osim praviti sprdnju sa zapadom. Putin, ne može da ti se javi na telefon, jer je bolestan, zabole ga ona stvar zbog Makrona i zato se ne javlja. Sada neka skokne do PTT pa neka pošalje pismo. ZZZZZZZZZZZZZZZZ

 4. persida says:

  Mali Makron hoce preko crte, mali Makron hoce ali ne sme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *