ПУТИН: Одбрамбена индустрија мора да буде спремна да повећа обим производње

PUTIN: Odbrambena industrija mora da bude spremna da poveća obim proizvodnje

23 novembra 2017

Velike i strateške kompanije odbrambene industrije moraju da budu spremne da u slučaju potrebe istog trenutka povećaju obim produkcije i usluga, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Kako je rekao, za takve mere moraju da budu spremne sve velike kompanije, nevezano od toga da li je reč o privatnim ili državnim firmama.

„Spremnost ekonomije da brzo poveća obim proizvodnje odbrambene produkcije jedan je od najvažnijih uslova osiguravanja bezbednosti zemlje — moraju da budu spremne sve velike i strateške kompanije, bez obzira na to kakva im je vlasnička struktura“, rekao je Putin.

On je ocenio i da je tokom 2015. i 2016. godine ta tema bila izuzetno aktuelna, da su u tom periodu izdate instrukcije o modernizaciji proizvodnih kapaciteta, kao i da se formira rezerva materijalnih i tehničkih resursa kako bi se osiguralo prebacivanje vojnih snaga.

„Taj posao sprovode ministarstva i drugi državni organi pod rukovodstvom Kolegijuma vojno-industrijske komisije uz blisku saradnju sa Ministarstvom odbrane“, dodao je ruski predsednik.

Putin je takođe rekao da je neophodno što pre sastaviti izveštaj o tome šta je dosad urađeno, kao i da li su utvrđeni bilo kakvi problemi prilikom izvršavanja tih zadataka.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *