ПУТИН ОДГОВАРАО НА ПИТАЊА ГРАЂАНА: Америка ће се распасти као СССР

ПУТИН ОДГОВАРАО НА ПИТАЊА ГРАЂАНА: Америка ће се распасти као СССР

16 априла 2015

president-putin-direct-line 55423Руски војници не ратују у Украјини, а Русија се у међународним односима не руководи симпатијама, него интересима земље, рекао је данас руски председник Владимир Путин у директном телевизијском програму одговарајући на питање грађана о својим односима са украјинским председником Петром Порошенком.

„Руска војска не ратује у Украјини. Не можемо да бирамо партнере. У нашем послу не можемо да се руководимо тиме да ли некога волимо или не, него интересима земље“, рекао је Путин, додајући да не прави разлику између руског и украјинског народа.

Он је истакао да је Русија заинтересована да економија Украјине изађе из кризе, јер жели благостање на својим границама.

Путин је казао да од руководства Украјине очекује равнопараван третман, као и поштовање мировног споразума из Минска.

Он је рекао да није истина да му је Порошенко током преговора у Минску понудио да преузме Донбас и додао да Русија нема империјалистичке амбиције.

НЕ ОЧЕКУЈЕМ УКИДАЊЕ САНКЦИЈА

Руски председник изјавио је данас у емисији „Директна линија“ да санкције против његове земље неће скоро бити укинуте зато што геополитички партнери Русије „желе да омету наш развој“.

На питање да ли би санкције могле да остану на снази више деценија, Путин је рекао да „Русија није Иран“, пренели су руски медији.

Путин је истакао да ће санкције приморати Русију да модернизује своју индустрију и пољопривредни сектор, тако да нема потребе да се чека да оне буду укинуте.

ЈЕЉЦИНА ХВАЛИЛИ ДОК НИЈЕ ПРОГОВОРИО О ЈУГОСЛАВИЈИ

Руски председник Владимир Путин рекао је да су западне земље хвалиле бившег председника Русије Бориса Јељцина све док није изнео свој став према бившој Југославији.

„Русија се током 1990-их потпуно отворила очекујући и од других да ће се према њој тако односити. Запад је најпре аплаудирао Јељцину, а када је изнео став Русије о Југославији, пустили су псе на њега. Чим смо проговорили о себи и својим интересима, одмах су нас дочекале жестоке реакције. Али нећемо да се дуримо и љутимо због тога“, навео је Путин.

Он је истакао да је Москва спремна на сарадњу, јер Русија жели да сарађује, а не да буде изолована и елиминисана, без обзира на то што је став неких западних држава другачији.

ОПОРАВАК ПРИВРЕДЕ ЗА МАЊЕ ОД ДВЕ ГОДИНЕ

За опоравак руске привреде могуће је да ће бити потребно мање од две године, рекао је Путин. То што сада може да се види по јачању рубље, по расту тржишта и неким другим подацима, показује да до опоравка може да дође и брже. У региону у просеку за две године, рекао је председник током емисије „Директна линија“ у којој уживо одговара на питања грађана. Према његовом мишљењу, влади и Централној банци су ограничења која им је наметнуо Запад, само помогла. „Може да се каже: ево ми због санкција морамо овако да се понашамо“, рекао је шеф државе, пренео је Интерфакс.

Он је навео да Русија треба да искористи санкције за сопствени развој, напомињући да ће оне приморати земљу да модернизује своју индустрију и пољопривредни сектор, тако да нема потребе да се чека да оне буду укинуте,

Руски председник је такође рекао да је корекција курса рубље била неизбежна, без обзира на режим санкција.

„На крају крајева, шта смо радили последњих годинна? Имали смо брзи темпо раста плата, које су расле брже од продуктивности. Независно од било каквих санкција, корекција курса је била неизбежна“, нагласио је Путин.

Он је подсетио да јачању рубље не доприноси само опоравак цена нафте него и други фактори.

„Стручњаци виде да је Русија прошла врхунац проблема. Са исплатом иностраних кредита од стране наших банкарских и других предузећа из реалног сектора, спровели смо корекцију курса националне валуте, ништа није пукло и све функционише“, казао је Путин.

САД чека судбина СССР

САД нису потребни савезници, него вазали, а Русија не види себе у тој улози, рекао је данас руски председник Владимир Путин у директном телевизијском програму одговарајући на питање грађана.

„САД нису потребни савезници, него вазали. Русија не види себе у таквом систему односа“, рекао је Путин и додао да је русководство СССР-а после Другог светског рата помоћу силе наметало свој модел земљама источне Европе.

„То треба признати“, рекао је Путин истичући да то сада чине САД, због чега их чека иста судбина као и СССР.

ПОШТУЈЕМ ИЗБОР

РУСКИ председник рекао је да поштује избор лидера земаља који су одлучили да не учествују у свечаностима поводом Дана победе 9. маја у Москви, наглашавајући да је немогуће изједначавати нацизам и стаљинизам.

„Недолазак је избор сваког појединачног политичара и земље коју представља. Неко не жели да дође, неком не дозвољава ‘вашингтонски одбор’. Не бих никога да увредим. За некога би то могло да буде срамотно, али нека сами одлуче“, рекао је Путин .

Он је истакао да су увек добродошли сви представници држава који одлуче да дођу у Русију и да покажу поштовање према жртвама нацизма, а да ће прослава Дана победе бити посвећена пре свих грађанима Русије.

„Славимо празник, одајемо признање генерацији победника. Ово радимо да бисмо обезбедили да данашње генерације у земљи и иностранству никада не забораве и да не допусте нешто такво (Други светски рат) у будућности“, навео је руски председник.

KOMENTARI2 коментара

  1. србин says:

    Све ти цветало прецеднче !

  2. LADY GAGA www.peticije24.com/peticija_protiv_vracanja_dr_vojislava_seselja_u_hag says:

    I ja imam pitanje za našeg Prešednika Vladimira Putina,jer ja jesam putinofil i rusofil : - jel da šiljim glogov kolac ili............?.............

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u