ПУТИН ОДГОВАРАО НА ПИТАЊА ГРАЂАНА: Америка ће се распасти као СССР

PUTIN ODGOVARAO NA PITANJA GRAĐANA: Amerika će se raspasti kao SSSR

16 aprila 2015

president-putin-direct-line 55423Ruski vojnici ne ratuju u Ukrajini, a Rusija se u međunarodnim odnosima ne rukovodi simpatijama, nego interesima zemlje, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin u direktnom televizijskom programu odgovarajući na pitanje građana o svojim odnosima sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom.

„Ruska vojska ne ratuje u Ukrajini. Ne možemo da biramo partnere. U našem poslu ne možemo da se rukovodimo time da li nekoga volimo ili ne, nego interesima zemlje“, rekao je Putin, dodajući da ne pravi razliku između ruskog i ukrajinskog naroda.

On je istakao da je Rusija zainteresovana da ekonomija Ukrajine izađe iz krize, jer želi blagostanje na svojim granicama.

Putin je kazao da od rukovodstva Ukrajine očekuje ravnoparavan tretman, kao i poštovanje mirovnog sporazuma iz Minska.

On je rekao da nije istina da mu je Porošenko tokom pregovora u Minsku ponudio da preuzme Donbas i dodao da Rusija nema imperijalističke ambicije.

NE OČEKUJEM UKIDANJE SANKCIJA

Ruski predsednik izjavio je danas u emisiji „Direktna linija“ da sankcije protiv njegove zemlje neće skoro biti ukinute zato što geopolitički partneri Rusije „žele da ometu naš razvoj“.

Na pitanje da li bi sankcije mogle da ostanu na snazi više decenija, Putin je rekao da „Rusija nije Iran“, preneli su ruski mediji.

Putin je istakao da će sankcije primorati Rusiju da modernizuje svoju industriju i poljoprivredni sektor, tako da nema potrebe da se čeka da one budu ukinute.

JELJCINA HVALILI DOK NIJE PROGOVORIO O JUGOSLAVIJI

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da su zapadne zemlje hvalile bivšeg predsednika Rusije Borisa Jeljcina sve dok nije izneo svoj stav prema bivšoj Jugoslaviji.

„Rusija se tokom 1990-ih potpuno otvorila očekujući i od drugih da će se prema njoj tako odnositi. Zapad je najpre aplaudirao Jeljcinu, a kada je izneo stav Rusije o Jugoslaviji, pustili su pse na njega. Čim smo progovorili o sebi i svojim interesima, odmah su nas dočekale žestoke reakcije. Ali nećemo da se durimo i ljutimo zbog toga“, naveo je Putin.

On je istakao da je Moskva spremna na saradnju, jer Rusija želi da sarađuje, a ne da bude izolovana i eliminisana, bez obzira na to što je stav nekih zapadnih država drugačiji.

OPORAVAK PRIVREDE ZA MANJE OD DVE GODINE

Za oporavak ruske privrede moguće je da će biti potrebno manje od dve godine, rekao je Putin. To što sada može da se vidi po jačanju rublje, po rastu tržišta i nekim drugim podacima, pokazuje da do oporavka može da dođe i brže. U regionu u proseku za dve godine, rekao je predsednik tokom emisije „Direktna linija“ u kojoj uživo odgovara na pitanja građana. Prema njegovom mišljenju, vladi i Centralnoj banci su ograničenja koja im je nametnuo Zapad, samo pomogla. „Može da se kaže: evo mi zbog sankcija moramo ovako da se ponašamo“, rekao je šef države, preneo je Interfaks.

On je naveo da Rusija treba da iskoristi sankcije za sopstveni razvoj, napominjući da će one primorati zemlju da modernizuje svoju industriju i poljoprivredni sektor, tako da nema potrebe da se čeka da one budu ukinute,

Ruski predsednik je takođe rekao da je korekcija kursa rublje bila neizbežna, bez obzira na režim sankcija.

„Na kraju krajeva, šta smo radili poslednjih godinna? Imali smo brzi tempo rasta plata, koje su rasle brže od produktivnosti. Nezavisno od bilo kakvih sankcija, korekcija kursa je bila neizbežna“, naglasio je Putin.

On je podsetio da jačanju rublje ne doprinosi samo oporavak cena nafte nego i drugi faktori.

„Stručnjaci vide da je Rusija prošla vrhunac problema. Sa isplatom inostranih kredita od strane naših bankarskih i drugih preduzeća iz realnog sektora, sproveli smo korekciju kursa nacionalne valute, ništa nije puklo i sve funkcioniše“, kazao je Putin.

SAD čeka sudbina SSSR

SAD nisu potrebni saveznici, nego vazali, a Rusija ne vidi sebe u toj ulozi, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin u direktnom televizijskom programu odgovarajući na pitanje građana.

„SAD nisu potrebni saveznici, nego vazali. Rusija ne vidi sebe u takvom sistemu odnosa“, rekao je Putin i dodao da je ruskovodstvo SSSR-a posle Drugog svetskog rata pomoću sile nametalo svoj model zemljama istočne Evrope.

„To treba priznati“, rekao je Putin ističući da to sada čine SAD, zbog čega ih čeka ista sudbina kao i SSSR.

POŠTUJEM IZBOR

RUSKI predsednik rekao je da poštuje izbor lidera zemalja koji su odlučili da ne učestvuju u svečanostima povodom Dana pobede 9. maja u Moskvi, naglašavajući da je nemoguće izjednačavati nacizam i staljinizam.

„Nedolazak je izbor svakog pojedinačnog političara i zemlje koju predstavlja. Neko ne želi da dođe, nekom ne dozvoljava ‘vašingtonski odbor’. Ne bih nikoga da uvredim. Za nekoga bi to moglo da bude sramotno, ali neka sami odluče“, rekao je Putin .

On je istakao da su uvek dobrodošli svi predstavnici država koji odluče da dođu u Rusiju i da pokažu poštovanje prema žrtvama nacizma, a da će proslava Dana pobede biti posvećena pre svih građanima Rusije.

„Slavimo praznik, odajemo priznanje generaciji pobednika. Ovo radimo da bismo obezbedili da današnje generacije u zemlji i inostranstvu nikada ne zaborave i da ne dopuste nešto takvo (Drugi svetski rat) u budućnosti“, naveo je ruski predsednik.

KOMENTARI2 komentara

  1. srbin says:

    Sve ti cvetalo precednče !

  2. LADY GAGA www.peticije24.com/peticija_protiv_vracanja_dr_vojislava_seselja_u_hag says:

    I ja imam pitanje za našeg Prešednika Vladimira Putina,jer ja jesam putinofil i rusofil : - jel da šiljim glogov kolac ili............?.............

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *