ПУТИН ОДГОВОРИО ЕРДОГАНУ

PUTIN ODGOVORIO ERDOGANU

21 februara 2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin je tokom razgovora sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom izrazio zabrinutost zbog „agresivnih postupaka esktremističkih grupacija u sirijskom Idlibu“, saopšteno je iz Kremlja.

On je tokom razgovora naglasio da je neophodno bezuslovno poštovati suverenitet i teritorijalni integritet Sirije.Iz Kremlja navode i da su se predsednici Rusije i Turske dogovorili da će dodatno aktivirati konsultacije po pitanju Idliba kako bi se smanjila napetost u tom regionu, ali i kako bi se uveo prekid vatre i neutralisala teroristička pretnja.

Takođe je saopšteno i da će se kontakti na nivou Ministarstava odbrane intenzivirati.

Prethodno je iz kabineta turskog predsednika saopšteno da je Erdogan pozvao Putina i tom prilikom izjavio da je neophodno obuzdati ofanzivu sirijske vojske u Idlibu.

On takođe rekao da sve ovo što se trenutno dešava u sirijskom Idlibu može se nazvati ratom.

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Avangard u centar Istanbula, pa nek zove koliko hoce. Al ne da Slobodanka, ona je da Rusi miruju dok sve ne izgube.

  • Mile says:

   Ti si skroz opucnuta, bez pameti. Turska je i dalje ćlanica NATO-a te Zapadne sile bi to sa radošću dočekale da imaju razlog da napadnu Rusiju. Pritom Ruske trupe u Siriji bile bi izložene masakru od strane Zapadnih sila. Isto tako bi prošle i snage SAA, a Sirija bi tek tada zapravo razrušili.

  • Miraš says:

   HAJDE NE LUPETAJ. Bosfor pored Istanbula u najužem delu širok je 700 metara. Kojim putem bi ruski brodovi stizali bezbedno i BLAGOVREMENO do Sirije, ako bi Rusija napala Istanbul tojest Tursku?

 2. Slobodanka says:

  Istanbul sigurno ne treba da bude meta, jer na prošlim izborima Istanbul je već odbacio fanatika Erdogana. Opozicija je pobedila u Istanbulu. Ruska vojska neće gađati Istanbul, niti će Turska i Rusija biti u ratu. Ali Turska vojska će i dalje napadati snage SAA u Siriji, i kurdske snage u Siriji (SDF) ... Erdogan više nije dobar sa najvažnijim silama u svetu. On nije više dobar sa Trampom, a više neće biti dobar ni sa Putinom. Erdogan v spolja više neće imati podršku ili zaštitu. Taman povoljan trenutak da turska opozicija osvoji vlast, a da Erdogan ode sa vlasti i iz politike. Kad izgubi vlast možda i njemu zarube glavu. Ta smena neće se ubrzo desiti, ali Erdogan jeste na kraju svoje vladavine.

 3. Slobodanka says:

  Biće teško za sirijsku vojsku, ali na terenu imaće podršku i Rusije i Irana. Erdogan trenutno ima jedino podršku Merkelove i Makrona. Jednim delom to je zbog problema izbeglica s kojima on može ponovo da zapljusne Evropu, a drugim delom je zbog toga što M. i M. isto vole da Rusija ima što više problema u Siriji. Makron je već konstatovao da je NATO mrtvog mozga, ali ubrzo će se potvrditi da i EU predvođena Merkelovom i Makronom takođe je mrtvog mozga. Tojest Merkel i Makron svojim stajanjem uz Erdogana napraviće štetu sebi lično, a takođe i Evropskoj uniji.

 4. Slobodanka says:

  Upadljiviji talasi izbeglica u Evropi viđeni su 2014 godine, u proleće 2015 viđen je baš veliki talas izbeglica koji je trajao cele godine. Dana 30.09.2015. godine počela je ruska vojna intervencija u Siriji, a već u junu iduće godine V.Britanija je shvatila da je vreme da napuste EU > titanik koji će da tone opterećen ko zna kakvim sve "izbeglicama" i raznim drugim problemima. V. Britanija neće dozvoliti sebi da je neoosmanska Turska ucenjuje sa izbeglicama i da ih Turska i S. Afrika zapljuskuje sa izbeglicama, a debilna Evropa to još nije shvatila. Možda Erdogan nije glavni režiser novog svetskog poretka, ali on je već duže vreme među glavnim izvođačima njihovih velikih radova i na Balkanu i na Bliskom istoku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *