ПУТИН ОДЛУЧИО: Русија ће уништити Исламску државу! (ВИДЕО)

PUTIN ODLUČIO: Rusija će uništiti Islamsku državu! (VIDEO)

27 septembra 2015

putin-vojska 45343Ruski predsednik Putin je konačno odlučio unilateralno da interveniše u Siriji bez zajedničke strategije sa SAD.

ISIS je u suštini tvorevina Amerike, Izraela i drugih cionistički orjentisanih država poput Turske, Jordana, Saudijske Arabije i Katara. Da je Amerika zaista htela da porazi ISIS, ona je to mogla odavno da uradi, ali je njen pravi cilj bio da svrgne Asadov režim.

Sigurno će uskoro da počne novi talas antiruske propagande, ali će Putin i Asad uz malo sreće uspeti da situaciju stave pod kontrolu i spasu Evropu od migrantske krize.

Navodi se da je vojska Bašara al Asada počela da napada utvrđenja Islamske države u gradovima Palmira i Homs. Zapadni stručnjaci i novinari veruju da su sirijski vojnici dobili veliku pomoć i podršku od ruske vojske u Latakiji.

Rusija je taj grad pretvorila u pravu tvrđavu, dopremajući moderno oružje, vazdušnu odbranu, projektile i avione. Povrh svega, Rusija i dalje šalje oružje vladi Asada prema ranije zaključenim ugovorima.

Ruski TV kanal Zvezda je preneo da je sirijska vojska primorala borce ISIS-a da se povuku iz Palmire, iako se kriju u stambenim oblastima i koriste drevne spomenike za skrivanje.

„Borci koji su do sada kontrolisali grad i uništavali neprocenjive drevne spomenike, ubijeni su u racijama koje sprovodi sirijsko Vazduhoplovstvo. Za vreme poslednjeg napada, ubijeno je oko 40 terorista u provinciji Homs“, prenosi Zvezda. Takođe se navodi da su se mnogi borci Islamske države predali.

„Više od 500 boraca Islamske države i takozvane umerene opozicije se 20. septembra predalo u selu Kanaker u provinciji Damask“, prenosi sirijska novinska agencija SANA, dodajući da postoji i snimak na kome borci ISIS-a dobacuju komentare vladinoj vojsci. Navodi se da su borci ustvari plaćenici iz Irana, Turske i Sudana, a da su dobili oružje od Saudijske Arabije, Jordana, Libana i SAD.

Zašto SAD nisu učinile ništa da unište ISIS u Siriji?

Predstavnici centralne komande oružanih snaga SAD su rekli da je 70 boraca poslato u Siriju da se bori protiv Asada i Islamske države zajedno sa odabranim opozicionim grupama.

Pre toga je bilo reči o tome da SAD pružaju vojnu podršku sirijskoj opoziciji i borcima ISIS-a kako bi svrgli Asadov režim, na sličan način kao što su SAD podržavale Al Kaidu kada je bilo potrebno da se suzbije sovjetska vojska u Avganistanu.

Mnogi stručnjaci i novinari kažu da je ISIS „proizvod SAD“. Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, takođe je postavio pitanje zašto SAD nisu uništile ISIS iako znaju tačno gde se njihove baze nalaze?

„Ruska vojska je uspostavila odbranu u Siriji i nastavlja da ispunjava ugovore o isporuci modernog oružja Siriji. To je sve što mogu zvanično da kažem.

Nemam pravo da negiram ili potvrdim da li je ruska avijacija umešana u vojno delovanje“, rekao je izvor Generalnog štaba Ruske Federacije, dodavši da je ruska vojska u nekoliko navrata uspešno suzbila napade terorista.

Rusija je postavila Su-30CM višenamenske borbene avione, zatim Pantsir-S1 mobilne projektilske sisteme, Mi-24 borbene helikoptere i višenamenske Mi-17 helikoptere, kao i Sukhoi Su-24M bombardere u Siriji.

U proteklih par nedelja, veliki broj vojnih savetnika je stigao u Siriju. Sirija je primila šest MiG-31 aviona, koji predstavljaju najbolje avione presretače na svetu. Po prvi put, ruska vojska je pružila satelitske informacije Sirije.

Pre toga su džihadisti uspevali da izbegnu napade vladinih snaga pošto im je NATO pružao satelitske informacije na vreme. Izgleda da NATO sada više ne deli informacije sa Islamskom državom, iako savez i dalje pruža informacije Al Nusra frontu, navode ruski izvori.

Rusija i Iran su sklopili sporazume o zajedničkoj aktivnosti u Siriji. Ukoliko Iran zvanično započne vojnu operaciju u Siriji radi uništenja Islamske države, mnogi smatraju da će doći do potpunog uništenja terorista i boraca sirijske opozicije.

Izrael je već počeo da sprovodi pregovore na visokom nivou sa Rusijom kako bi se isključila mogućnost sukoba ruske i izraelske vojske.

Povrh svega, zvaničnici SAD su najavili spremnost na pregovore sa Rusijom o Siriji, iako je ta mogućnost do sada bila isključena.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Belzetruba says:

    Znači sve one države (Izrael,S.Arbija,Turska) koje su želele da unište Siriju a mislile su da imaju zaštitu SAD-a u tome, sada sa Rusijom prave kapitulacijske sporazume unapred; nikako ne žele ni da probaju rat protiv Rusije. SAD su ostale same, ostaje im jedino sa sa celom vojskom dođu pa ratuju protiv Rusije,Kine i Irana, samo Sirija im ne vredi vlastite propasti;šta će ti Sirija kad si propo??? Svi ti tzv.saveznici SAD-a su se razbežali samo na zvuk ruske čizme. To je paradigma kako će se stvari odvijati i tu kod nas kad Rusi i Kinezi koji imaju interesa ovde kao i Rusi odluče da je američke i eu okupacije JI Evrope bilo dovoljno.

  2. pravda says:

    Samo slepi koji vjeruju prljavi raskolnički život sa zapada su mislili da mogu hiljade godina da vladaju i drugima rade šta hoće. Došlo je vreme za malo pravde na zemlji ne možete raseljavati narode i civilizacije a na to su svi navikli od Amera do Turske vreme je da se napravi kurdistan. KOLIKO LI ĆE SAMO BITI BAREL NAFTE.

  3. Radikal says:

    A gde je video prevaranti?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *