„ПУТИН одржао лекцију ЗАПАДУ“

„PUTIN održao lekciju ZAPADU“

2 aprila 2016

Vladimir PutinRusija na čelu sa Vladimirom Putinom „održala je lekciju“ Zapadu, omogućivši da se oslobodi Palmira i zaštiti sirijska verska manjina, piše „Figaro“.

„Kome zahvaliti? Hvala — Putinu“, piše Ivan Riufol u članku objavljenom u listu „Figaro“.

Prema njegovim mišljenju, upravo zahvaljujući udarima ruske avijacije po pozicijama ID sirijske vladine snage su uspele da oslobode Palmiru.

U članku se govori da Rusija, pomogavši da se oslobodi drevni grad, postaje pobednica. Ta pobeda „otkriva slabost SAD i njihovih francuskih saveznika“ kojih nema među oslobodiocima. Pouka koja se mora izvući iz Putinove strategije je jednostavna: samo sila može da natera islamsku ideologiju koja razume samo takav jezik, da se povuče, piše u članku.

„Rusi ne gube vreme na rečima da označe neprijatelja hrišćanskog sveta koji se mora uništiti. Kada je Fransoa Oland govorio o ’uništenju ID‘, on je bio tako neuverljiv da je okrenuo na sebe čitav gnev ID koje mu obećava apokalipsu i drži reč. I nikakvi minuti ćutanja ili sveće na trgu Republike u Parizu neće pomoći da se likvidiraju vojnici Kurana kojih je više nego dovoljno kako u Siriji, tako i u Francuskoj. Protiv njih se treba nemilosrdno boriti“, smatra komentator.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *