Putin optužen za krađu prstena

Putin optužen za krađu prstena

16 juna 2013

Vladimir_Putin_Gre_2018788cVlasnik tima američkog fudbala „New England Patriots“ milijarder Robert Kraft je izjavio da mu je 2005. predsednik Rusije Vladimir Putin ukrao šampionski prsten vredan 25000 dolara, prenosi „New York Post“.

Kraft tvrdi da su mu američke vlasti u to vreme zabranile da o tome govori. Iz Bele kuće su ga zamolili da u interesu rusko-američkih odnosa potvrdi da je Putinu sam poklonio prsten. Sada je Kraft odlučio da kaže istinu. Po njegovim rečima, za vreme susreta američkih biznismena sa Putinom održanog u Rusiji on je ruskom predsedniku pokazao prsten optočen brilijantima, koji je njegova ekipa osvojila na američkom Superkupu 2005. Putin je prsten motao po rukama, isprobao ga i stavio u džep. Zatim se pozdravio sa gostima i izašao iz sale u pratnji trojice pripadnika službe bezbednosti, izjavio je Kraft.

Sekretar ruskog predsednika za odnose sa javnošću Dmitrij Peskov izjavio je za Si-En-En da Putin nije ukrao prsten. „To što tvrdi gospodin Kraft danas zvuči vrlo neobično. Stajao sam na 20 centimetara od njega i gospodina Putina i video sam i čuo kada mu je Kraft poklonio prsten“, rekao je Peskov.

Peskov je takođe objasnio da se ovaj prsten danas čuva u biblioteci Kremlja, kao i drugi zvanični pokloni.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *