ПУТИН ОШТАР: „Распоређивање ПРО око Русије стратешка грешка НАТО-а“

PUTIN OŠTAR: „Raspoređivanje PRO oko Rusije strateška greška NATO-a“

14 juna 2017

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će Rusija dati adekvatan odgovor na akcije NATO-a da bi očuvala strateški balans.

– Za Rusiju postoje dve pretnje. Prva je razmeštanje protivraketa u blizini naših granica u istočnoj Evropi, a druga pretnja je da protivraketni bacači za nekoliko sati mogu da se pretvore u lansere za udarne rakete. U istočnoj Evropi, na vodi, na moru, biće postavljeni na brodovima koji će dežurati na Sredozemnom moru i severnim morima i staviće na Aljasku – rekao je Putin.

On je u velikom intervjuu reditelju Oliveru Stounu, koji se emituje u četiri dela na kanalu „Šoutajm“, u drugom delu rekao da je Rusija sada okružena PRO.

– U stvari, to je još jedna gruba velika strateška greška naših partnera, jer će sve ove akcije Rusija dati adekvatan odgovor i to neće značiti ništa drugo do još jedan krug trke u naoružanju. Pri tome će naš odgovor biti mnogo jeftiniji. Ona (tehnologija) je možda negde grublja, ali će biti efikasna. I mi ćemo očuvati taj takozvani strateški balans. Balans je veoma važna stvar – rekao je Putin.

On je, takođe, istakao da širenje NATO-a i raspoređivanje sistema protivraketne odbrane u Evropi primorava Rusiju da na to reaguje.

KOMENTARI4 komentara

 1. goran says:

  Putin voli da objasnjava stvari koje vide cak i deca.

 2. slobo says:

  Putin po ko zna koji put upotrebljava rijec PARTNERI .Pa je li on normalan ili se sprda s nekim

 3. goran says:

  Ne sprda se, on trazi ljubav kao sto je trazio Sloba, kao sto to trazi Novak Djokovic. On nije jak, inace bi gazio i ne bi se osvrtao. On zeli da ga vole na Zapadu, a vazi za simbol borbe protiv trulog Zapada. Ziva komendija.

 4. slobo says:

  Goran You are fucken right

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *