ПУТИН ОТКРИО: Лукашенко тражио да припремим полицију за Белорусију!

PUTIN OTKRIO: Lukašenko tražio da pripremim policiju za Belorusiju!

27 avgusta 2020

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas kako je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko od njega tražio da mu pripremi rezervne policijske snage i da je obećao da ih neće koristiti osim ako se kriza ne otme kontroli.

Putin je međutim istakao kako ne vidi potrebu za upotrebom ruskih snaga u Belorusiji zbog političke krize koja je nastala nakon predsedničkih izbora održanih 9. avgusta. Dodao je i kako Moskva smatra da se situacija normalizuje.

(nova.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    Aj sad. Mada nisam odmah razumeo zašto bi Putin ovo izjavio, iako mislim da je to više kao neko upozorenje "tamo nekima", a posle toga je rekao podosta ohrabrujuće reči da je sve manje napetosti u Belorusiji. Prateći taj tok misli, znači "Ej, mi zamoljeni i uradićemo, ali nema potrebe jer ih Lukašenko ipak smiruje natenane". Ali ako zatreba..."Pa nisam ništa rekao, ali ako treba poslaćemo!" Neke stvari smo podrazumevali.

    • Zaliv says:

      Tebi mnogo toga nije jasno. Vrlo je prosto, Lukasenko pitao za pomoc, potvrdjeno je da ce je dobiti a snage su pripremljene i bice poslate ako zatreba....nema tu sta ko koga da moli, Rusija ima obavezu jer su obe drzave u vojnom savezu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *