ПУТИН ОТКРИО: Русија и Турска почињу преговоре око нове сарадње

PUTIN OTKRIO: Rusija i Turska počinju pregovore oko nove saradnje

17 septembra 2019

U ANKARI su se sreli predsednici Turske, Rusije i Irana – Redžep Tajip Erdogan, Vladimir Putin i Hasan Rohani.

Kako je i najavljivano, glavna tema je bila Sirija, ali je ruski lider otkrio da je, prilikom njegovog odvojenog susreta sa Erdoganom, bilo reči i o prodaji novog perspektivnog ruskog oružja Turskoj.Nije otkrio o kakvom se tačno oružju radi, ali je naglasio da „počinju pregovori“.

Mediji navode da je sasvim moguće da se pregovara o novoj partiji zenitnih raketnih sistema S-400 i lovcim 4++ generacije Su-35.

Dva takva lovca su danas letela iznad Carigrada i pokazivala šta te mašine sve mogu u vazduhu.

Putin je, inače, izrazio uverenost da će dogovoreno u Ankari „pomoći konačnom razrešenju krize u Siriji i uspostavljanju njene teritorijalne celovitosti i suvereniteta“.

I Erdogan i Rohani su se izjasnili za „teritorijalnu celovitost Sirije“.

Najviše je reči bilo o provinciji Idlib u kojoj su se skoncentrisali i teroristi koji su pogubili bitke na drugim sirijskim frontovima.

Putin je posebno naglasio da se američke trupe nalaze na teritoriji Sirije „potpuno nezakonito“ i izneo očekivanje da će ih Donald Tramp, kako je već obećao, ubrzo povući.

Rohani je – govoreći o napadu dronova na naftna polja Saudijske Arabije – rekao i ovo:

„Narod Jemena ima pravo da se brani. Saudijci tu zemlju svakodnevno bombarduju i `svojima` isporučuju oružje.“Napad dronovima, za koji Amerikanci pokušavaju da optuže Iran, doveo je do smanjenja dnevne proizvodnje za 5,7 miliona barela na dan.

Do napada je dnevna proizvodnja bila 9,8 miliona barela.

Putin je – povodom ovih napada – pokazao spremnost da Rusija Saudijskoj Arabiji proda raketne sisteme S-300 ili S-400 i dodao:

„Ti sistemi su u stanju da zaštite svaku i svačiju infrastrukturu. Iran i Turska su mudro postupili što su ih kupili“.

KOMENTARI7 komentara

 1. persida says:

  Koje face, majko moja, ko prodavci kikirikija ispred nekadasnjih bioskopa.

  • Goran Swe says:

   Hajde ti svoju facu stavi, da vidimo šta ti uporno prodaješ. Idi gledaj zadrugare, Mis ovoga i onoga, trač rubrike, svaki 15i komentar ti ima nekakvog smisla.

   • persida says:

    Hvala najverniji citaoce, ima neka tajna veza kad citas bas sve sto napisem.

   • teoretičar says:

    Pa čoveče božiji, zar to nije dosta?

  • Nebeska Srbija says:

   Ali ne prodaju kikiriki..

  • teoretičar says:

   Kikiriki je prodavala Olivera samo da se izdržava, Persida,a ovaj gore što pokazuje palcem kaže ovom dole -Ej, aj ako trkneš malo do moje tezge će te častim sa ćevapi u somunu. Od tog tvog cuncukreta ćeš dobiti ušenuće na nastavke od želudac! (A i dužan mu je. Kikiriki prodala Olivera)

 2. teoretičar says:

  Upiškiću se od smeha. Glaj ovu sliku gore, moliću lepo. Erdogan saginje glavu i nešto šapuće Putinu na turskom jeziku, a Putin pažljivo i napeto razume na ruskom jeziku, ali avaj...Niko ne otvara usta. Nemušto brate. Aj da vam objasnim. To je protokolarno propagandna slika i za nju su obojica turčina ili rusa, svejedno ovde na sici su samo jedno, pripremljeni i objašnjeno im je šta se od njih očekuje a onda su dvaes puta probali i definitivno je jedan snimak uspeo. 19 puta je propalo jer Erdoganu nikako nisu mogli da objasne da treba da pokaže palac a ne srednji prst, pošto su amerikanci već hronično alergični na srednji prs jer već naveliko naleću na njega po svetu. Znači, to je namenska slika a ova gore još pretstavlja duboko razumevanje, poverenje i slogu dva precednika. Naravno, sve je nameštaljka jer ne postoje dva precednika na svetu a da se slažu i imaju zajedničke interese i podosta jedni druge mrze iz dna duše, samo se prave malo nevini. A zamislite koga vidimo na slici gore? Jednog što je švajzno ruski avijon i ubio ruskog ambasadora i drugog koji je to sve ljudski i sponosom podneo i oprostio, onako kako dolikuje velikom čoveku, a onda uvalio nakratko okrivljenom neke cevi sa nekim gadnim raketama i sada ga bari da mu još uvali. Kada je došlo do trke Erdogana u Moskvu posle one misije, nešto se desilo i oprošćeno mu. Normalno da je Erdogan tada bio u stresu i bio je spreman na sve da mu se oprosti i da prođe nekažnjeno. Danas prisustvujemo kaznenim merama koje mu je Putin odredio. Pa nemoš sve tek tako da izbriše gumicom. Mora malo i da se plati. A da li mu Putin dao i pucajuće rakete, to možda nikada nećemo saznati. Ameri znaju za kaznu i samo malo se bune a ako neko bude tražio proveru raketa, onda će se Erdogan odmah složiti sa Amerikom i uništiće rakete Rusima za inat. Aj se kladimo da je ovo vrlo moguće iako je samo teorija. (Ja sam prepun svih vrsta špijunskih iskustava i događaja. Takav mi bio život. Gledao sam gotovo sve špijunske filmove a diplomirao na nekada najčuvenijem špijunu sveta Džems Bondu pa zato sve znam)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *