ПУТИН ОБЈАСНИО зашто Русија није спречила бомбардовање СРЈ 1999. године!

PUTIN OBJASNIO zašto Rusija nije sprečila bombardovanje SRJ 1999. godine!

4 decembra 2016

putin-r4g546

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su propali pokušaji uspostaljanja unipolarnog sveta i da se ravnoteža u međunarodnim odnosima polako vraća, a kao primer delovanja samo jednog centra moći naveo je bombardovanje nekadašnje Jugoslavije.

– To je neizbežno. Propali su pokušaji da se napravi unipolarni svet. Već živimo u drugačijem dobu. Rusija je uvek insistirala na tome da uporedo s odbranom svojih interesa, moramo da poštujemo interese drugih. Tako ćemo graditi odnose s kolegama – kazao je predsednik Rusije u intervjuu televiziji NTV.

Putin je prokomentarisao to što je Zapad često ostajao gluv na stav Moskve o pokretanju vojnih sukoba, na primer tokom „nezakonitog bombardovanja Jugoslavije od strane NATO“ 1999. i vojnih operacija Severnoatlantske alijanse u Bosni i Hercegovini 1995.

– Odgovor je veoma jednostavan: slušali su samo snažne glasove… Situacija se menjala. I mislim da nikome više nije tajna da mnogi naši partneri sada radije pribegavaju poštovanju međunarodnog prava jer se ravnoteža u svetu uspostavlja – rekao je Putin.

KOMENTARI4 komentara

 1. NEŠO says:

  Mnogaja leta za Vladimira Vladimiroviča Putina!

 2. Cp6a says:

  Predsedniče Putin, kad su zapadni monstrumi u formi, oni ubijaju po celom svetu, a pravoslavlje iskorenjuju ognjem i mačem. Ali kad nisu u formi, oni se primire, sređuju kuću, množe se, uče, tiho se spremaju za buduća osvajanja, čuvaju novozauzete teritorije i puna im usta mira i saradnje. To je istorijski dobitnička kombinacija, a naša je gubitnička. Molim Vas da sa Vašim timom poradite na tome da se to promeni.

 3. marinko says:

  jelcin je primijo pare od klintona da suti to i ptica zna na grani eto zato nije niko zaustavijo brisel i naciste

 4. vlada says:

  I tako se glupi zapad uspavao,Sve se moze pobediti sem vremena,spavali spavali kad eto ti Putina,stara prica. Amin Boze !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *