PUTIN: Otvoriću račun u banci kojoj su SAD uvele sankcije

PUTIN: Otvoriću račun u banci kojoj su SAD uvele sankcije

21 marta 2014

Vladimir Putin 55547Vladimir Putin je rekao da će otvoriti račun u banci “Rossiya Bank” posle uvođenja sankcije od strane SAD protiv nje, izjavio je ruski predsednik tokom sastanka sa visokim bezbednosnim zvaničnicima zemlje.

Putin je takođe pružio uveravanja da će se Rusija uzdržati od odmazde protiv sankcija SAD-u i uvođenja viznog režima sa Ukrajinom.

“Razumem da je ovo banka srednje veličine”, rekao je Putin, dodajući da on nema račun u toj banci koju sankcionišu SAD, ali će ga otvoriti u ponedeljak.

Putin je takođe ismejao nedavne sankcije koje su nametnute prema određenim ruskih poslanicima, od kojih su neki učestvovali na sastanku, uključujući i predsednika Dume Sergeja Nariškina.

“Rusija mora da izbegne ove građane, jer oni “ugrožavaju zemlju”, rekao je predsednik Putin sa ironijom.

U četvrtak su SAD proširile svoju listu sankcija dodavanjem još 20 imena. Američki predsednik Barak Obama je najavio novu izvršnu naredbu o sankcijama prema visokim ruskim zvaničnicima i biznismenima. Aleksej Gromov, prvi zamenik šefa predsedničke administracije, Sergej Ivanov, Načelnik predsedničke izvršne kancelarije i Sergej Nariškin , predsednik Državne dume, su među onima koji su navedeni. Istaknuti privrednici Arkadij i Boris Rotenberg su takođe na listi – kao i predsednik Ruske železnice Vladimir Jakunjin i biznismen Genadij Timčenko, šef Grupe Volga.

Naredba takođe omogućava mere protiv ruske energije, rudarstva, odbrane i inženjerskog sektora.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Helena says:

    Skidam kapu pred Putinom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *