ПУТИН ОЗБИЉНО ПРЕТИ: Атомски удар на САД са 16 балистичких ракета!

PUTIN OZBILJNO PRETI: Atomski udar na SAD sa 16 balističkih raketa!

4 marta 2016

Russia missile 42ed4Ruski dnevnik  navodi da se ruska Severna flota priprema za kontrolu borbene gotovosti svojih snaga nuklearnog zastrašivanja, što predstavlja vežbu koja nije izvođena već 25 godina.

Dve ruske najnovije strateške nuklearne podmornice su spremne da otplove u Barencovo more. Jedna od njih će uskoro lansirati 16 interkontinentalnih balističkih raketa u jednoj salvi. Kako piše “Izvestija” Severni flota planira da ponovi sovjetsku vojnu operaciju “Behemot”.

Podmornice “Jurij Dolgoruki” i “Vladimir Monomah” su spremne za vežbu, ali samo jedna od njih će lansirati svih 16 Bulava raketa u jednom plotunu.

Planirano lansiranje se ne pominje na zvaničnim vojnim sajtovima, a novinska agencija Tas je prošle nedelje navela da će salva sastojati samo od dva projektila, a ne od 16.Podmornice klase Borej su glavni element u pomorskom delu nuklearne trijade Rusije.
Sposobne su da nose 16 Bulava raketa, od kojih svaka ima šest do deset nuklearnih bojevih glava, i mogu ostati skrivene ispod ledene kape Arktika ledene kape i dostići cilj koji je dalji više od 9000 kilometara.

Rusija planira da izgradi ukupno osam takvih podmornica. Tri su već u aktivnoj službi, a naredne četiri su u fazi testiranja ili su pod različitim fazama izgradnje.

“Behemot” je vežba koju je Sovjetski Savez izvršio 1991. godine kao mogući scenario nuklearnog rata protiv SAD i ona je izvedena da bi se potvrdila mogućnost i sigurnost brzog podvodnog plotuna.

6. avgusta 1991. godine, podmornica “Novomoskovsk” je ispalila svih 16 SS-N-23 raketa, a salva je trajala 3 minuta i 44 sekundi, sa 14 sekundi drugim intervalom između pojedinačnih lansiranja. Tokom ove vežbe, prbi i šesnaesti projektil su pogodili svoje ciljeve na poluostrvu Kamčatka, a ostali su izvršili samouništenje u letu. Ovaj događaj se još uvek smatra svetskim rekordom.

(Vebtribune)

KOMENTARI5 komentara

 1. SRBIN says:

  KAKVE JE OVO ZEMLJA,KAKAV JE OVO NAROD DA JEDAN BANDIT I LAZOV KOJI SVE STO KAZE LAZE ZALUDI CEO NAROD I UVEDE APSOLUTNU CENZURU,ON SMATRA OVAJ NAROD ZA MAJMUNE I IDIOTE,PA DA NIJE TAKO NEBI MU BLEROVA EKIPA SASTAVLJENA U 5 TIMOVA VODILA SRBIJU.TU BLEROVU KONSULTANSKU FIRMU PLACAJU EMIRATI DA VELICAJU IDIOTA I IZDAJNIKA VUCICA.

 2. M says:

  A Putin ne prijeti,nego vjezba.Sebi i svojima podmornicu i rakete,a protivnicima živce i psihosomatiku.

 3. marko says:

  RUSIJA NE PRETI NIKOM I NIKAD NIJE BACILA ATOMSKU BOMBU A AMERIKA JE JEDNOM JE TO I PUTIN KAZAO AMERIKA JE BACILA ATOMSKU BOMBU SUMNJAM DA BI STALJIN IKAD I NIJE NIKAD, MEDUTIM RUSIJA KAO SAMOSVESNA NACIJA KOJA CUVA SVOJ NAROD A NE KAO PRODANI SRBI KOJI CE OPET PO TKO ZNA KOJI PUT KOPATI JAMU SEBI BAREM VECINA I GLASATI ZA SMRADA VUCICA I SENILNE PENZIONERE KRKOBATICA I TAKVE BUDALE DA ODLJUCUJ O SUDBINI SRBIJE A ODLUCUJU NAZALOST, SRBIJA UOPSTE P O TOME I NEMA SUVERSNOT OSIM NA PAPIRU NO TO NIJE TEMA OVOG CLANKA. RUSIJA MODEENZIRA VOJSKU VEC JE 70 % I U SKLOPU TOGA NARAVNO I NUKLERARNU TRIJADU JER JOJ JE JASNO DA SVETSKIH RESURSA NEMA NA SVETU ZA POTREBE POTROSACKOG ZAPADA I DA NECE DOZVOLITI KAO 1941 DA POTPISI S LAZOVIMA I FASISTIMA ZAPADA UNISTE DRZAAVU I NAROD I NAJVECU CENU KOJA JE PLATILA KAO NAROD NAIME TO JE NAROD KOJI JE UZ INKE U ISTORIJI SVETA DOZIVIO NAJVECI GENOCID ILI POKOLJ PREKO 20 000 000 RUSA JE POBIJENO FASISTICKOM CIZMOM NEMACKE NIKAD VISE OD NIKOG. U TU SVRHU DOBRO ZNA DA NUKLEARNI ODGOVOR A JEDAN OD TIH MOZE BITI I OVAJ TEST BRZINE ISPALJIVANJA RAKETA DODUSE USPESAM MINIMALNO A VOJNA VEZBA U NIZU MNOGIH SIMULACIJA I TESTIRA VOJSKU GODISNJE S 1000 VEZBI TO OMOGUCUJE VISOKI PROFESIONALIZAM RUSKE VOJSKE VELIKI OD SSR. M NE BIH REKAO DA RUSIJA IKOME TESTIRA ZIVCE VEC POKAZUJE INKVIZICIJI DA CE BRANITI INTERRESE RUSIJE NE RECIMA VEC DELOVANJEM. MEDUTIM NUKLEANOG RATA NECE BITI EKONOMSKOG HOCE I IMA GA I TO JE RAT SVAKODNEVNI U KOME ZAAPAD POKUSAVA RUSIJU UNISTITI ALI TO NIJE MOGUCE.

 4. ODRZAN PROTEST says:

  USTALA SRBIJA: ODRŽAN ANTI - NATO PROTEST U NIŠU (VIDEO) – https://www.youtube.com/watch?v=hFE4XS9MIkE – Srpski sabor Zavetnici i Patriotski pokret Srbije, koga predvodi bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, organizovali su na Trgu kralja Milana u Nišu protest protiv ulaska u NATO. Cilj protesta je preispitivanje odluke Vlade Srbije i predsednika Srbije o potpisivanju Sporazuma o saradnji sa NATO-om, i sazivanje referenduma na kome će narod odlučivati želi li ulazak u NATO alijansu, koja je 1999. god. izvršila agresiju nad Srbijom. Protestu su prisustvovali i brojni pokreti, udruženja i političke organizacije ujedinjeni oko ideje da se Srbija ne sme poistovetiti sa svojim agresorom i dozvoliti da drugi narodi stradaju, kao što je i sam srpski narod stradao 1999. u NATO razaranju zemlje. Demonstranti su nosili srpske zastave, fotografije Vladimira Putina i parole protiv NATO-a, uzvikivali „Kosovo je Srbija“ i pevali patriotske pesme. Veliki anti-NATO protest zakazan je za 27. mart u Beogradu.

 5. u cara Vucica pickasta usta says:

  @marko molim te opismeni se i prestani da kucas bez i jednog jedinog znaka interpunkcije(zarez,tacka,upitnik,uzvicnik,dve tacke itd.) i ne urlaj velikim slovima. Mozak me zaboli posle pokusaja da sastavim prvu recenicu a kamoli da citam dalje. Brukas se a brukas i nas ostale Srbe i nista nam tako ne pomazes.Naprotiv.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *