ПУТИН: Патриотизам је светиња!

PUTIN: Patriotizam je svetinja!

10 decembra 2015

1016620719 PutinOružane snage Rusije nastaviće da se odvažno bore protiv međunarodnog terorizma koji predstavlja smrtnu opasnost za ceo svet – rekao je Vladimir Putin, na svečanom prijemu u Kremlju povodom Dana heroja Otadžbine.

Pritom je naglasio da Rusija „pamti i poštuje svoje ratnike i heroje” i nastavio:

„Naši ratnici se bore hiljadu kilometara daleko od rodne zemlje i rizikuju svoje živote. Imali smo, na žalost, i gubitke, ali oni osećaju podršku cele Rusije, celog našeg naroda”.

Prijem je održan u Georgijevskoj dvorani Kremlja, dvorani ruske vojničke slave, a Putin je još dodao:

„Svako vreme rađa svoje heroje, a mi pamtimo i poštujemo sve koji su ispunili svoj vojnički i građanski dug. Sve koji su poginuli u borbi braneći svoju zemlju i svoj narod. Želim da se posebno zahvalim veteranima Velikog Otadžbinskog rata. Vaša sudbina je pre svega – sveti, odgovorni i duboko lični odnos prema rodnoj zemlji. To je veliki i sveti patriotizam koji nadahnjuje i mobiliše današnje pokoljenje branilaca Rusije”.

Tokom dana, ruski lider je naložio Ministarstvu finansija da podnese tužbu međunarodnoj arbitraži protiv Ukrajine zbog odbijanja da Moskvi vrati tri milijarde dolara.

Istovremeno je zatražio od Ministarstva energetike da sa Ukrajinom budu raskinuti svi ugovori o snabdevanju Krima strujom – do momenta kada bude u potpunosti profunkcionisao takozvani „energetski most” između poluostrva i „ostatka Rusije”.

Zasad funkcioniše samo prvi kabl „energetskog mosta” kojim Krim dobija 230 MVt. Do 15. decembra treba da bude postavljen i drugi kabl kojim će doticati još toliko elektroenergije. Treći i četvrti „energetski kabl” biće postavljeni do maja naredne godine.

„Energetski most će Krimu obezbeđivati 800–840 MVt, odnosno potpunu nezavisnost od Ukrajine.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Milutin says:

    Vaša sudbina je pre svega – sveti, odgovorni i duboko lični odnos prema rodnoj zemlji. To je veliki i sveti patriotizam koji nadahnjuje i mobiliše današnje pokoljenje branilaca Rusije”. /////// Primera radi, Dositej kad je prvi pt stupao na tlo Srbije, reće da ni Kolumbo nije bio tako ushićen i radostan kad je prvi put stupao na tlo Amerike. A danas ?! To čuvstvo se ismejava, izlaže ruglu.... Pa vi vidite dokle ćete stići /////////// Više o PATRIOTIZMU: https://tinyurl.com/oqpby2g

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *