ПУТИН ПОБЕСНЕО И ПРВИ ПУТ ИЗГОВОРИО ОВАКВЕ РЕЧИ: „Он је антисемитска свиња и нитков“

PUTIN POBESNEO I PRVI PUT IZGOVORIO OVAKVE REČI: „On je antisemitska svinja i nitkov“

24 decembra 2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je „nitkovom i svinjom antisemitskom“ ambasadora Poljske u Nemačkoj Jozefa Lipskog, koji je 1938. godine predlagao da se Adolfu Hitleru podigne spomenik.

Putin je priznao da kada je pregledao arhivska dokumenta iz te epohe, bio je začuđen načinom rešavanja „jevrejskog pitanja“ u Poljskoj.„Ono što me je iskreno pogodilo je to kako su Hitler i zvanični predstavnici Poljske razgovarali o takozvanom jevrejskom pitanju“, rekao je Putin.

„Hitler je rekao ministru spoljnih poslova, a zatim i poljskom ambasadoru u Nemačkoj, da ima ideju da protera Jevreje u Afriku u kolonije ’da se istrebe‘. Ambasador Poljske je to uneo u svoj izveštaj koji je podneo ministru spoljnih poslova Poljske, gospodinu Beku, u kojem piše: ’Kada sam to čuo, odgovorio sam mu (Hitleru) da ako to učini, postavićemo mu veličanstven spomenik u Varšavi‘“, izjavio je Putin na sastanku Ministarstva odbrane Rusije, pozivajući se na arhivska dokumenta kojima raspolaže Rusija.

Ruski predsednik je istakao da je poljski ambasador tako odgovorio u nadi da će biti nagrađen.

„Nitkov, antisemitska svinja, ne može se drugačije nazvati. On se potpuno solidarisao sa Hitlerom u njegovim antisemitskim idejama i štaviše, obećao je da će mu podići spomenik u Varšavi zbog iživljavanja nad Jevrejima“, konstatovao je ruski predsednik.

On je dodao da Rusija ima dovoljno materijala da nikome ne dozvoli da „okalja sećanje na njene očeve, i sve one koji su dali svoj život na oltar pobede nad nacizmom“.

Ruski lider je istakao da ljudi takve sorte, kao oni što su razgovarali sa Hitlerom, danas uništavaju spomenike podignute vojnicima-oslobodiocima ili vojnicima Crvene armije, koji su oslobodili evropske zemlje i narode od nacizma.

„To su njihovi sledbenici. Nažalost, u tom smislu se malo toga promenilo, i mi moramo imati to na umu“, zaključio je Putin.

Jozef Lipski je bio ambasador Poljske u Berlinu od 1934. do 1939. godine. Jedan od njegovih prvih zadataka bio je rad na poljsko-nemačkom dogovoru o nenapadanju.Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na sastanku lidera zemalja Zajednice nezavisnih država 20. decembra da ga je iznenadila i pomalo uvredila nedavna rezolucija Evropskog parlamenta o važnosti očuvanja istorijske uspomene za budućnost Evrope. On je istakao da je takozvani pakt Molotov-Ribentrop, prema pomenutoj rezoluciji EP, „podelio Evropu i teritorije nezavisnih država između dva totalitarna režima, što je utrlo put za početak Drugog svetskog rata“.

Ruski lider je takođe pitao da li je pakt jedini dokument koji je jedna zemlja potpisala sa fašističkom Nemačkom. Putin je predstavio niz dokumenata koji se tiču dogovora različitih zemalja sa Nemačkom tokom Drugog svetskog rata, među kojima su Poljska, Velika Britanija, Francuska, Litvanija i Letonija.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. Pera says:

  Kad bi covek znao zasto Putin se uvlaci jevrejima u dupe ? Pa oni su mu unistavali zemlju mnogo puta ! Jevreji na celu sa lenjinon i ostalim banditima, su skoro unistili drzavu. Jevrejin gorbacov je opet pokusao da je unisti. pa 90 % tajkuna, lopova koji su zauzeli i preuzeli sve ruske resurse su jevreji, a on tako. Sude Olegu Platonovu u Moskvi, ruski sud ?????????? Jel su i ruski sudovi jevrejski ??????????? A Putin, dal mu nije neka baba jevrejka ?

  • Miraš says:

   Nemaš smisla za politiku. Ako bi zauzeo oštrije stavove Putin bi samo gurnuo Izrael u još čvršči zagrljaj sa Zapadom. Po najnovijim podacima Izrael ima blizu 9 miliona stanovnika, a od njih skoro 2 miliona govori ruski jezik. Na osnovu toga Izrael se smatra ruskojezičnim područjem. Na osnovu poznavanja i razumevanja ruskog jezika i na osnovu održavanja kulturnih veza koliki bi mogao biti uticaj Rusije na Izrael? Izrael je već decenijama više okrenut Zapadu, ali ipak neka se i Izrael malo lomi izmedju Istoka i Zapada.

  • Miraš says:

   Pogotovu sada kada moć Rusije raste i kada je sve veća prisutnost Rusije na Bliskom Istoku nije pametno da Rusija zaoštrava prema Izraelu. Da li time može da zafrkne koncepcije Zapada i Izraela? Izrael zasad ima samo ratnu opciju, a u dubokoj sprezi sa Zapadom po tom pitanju se neće ništa menjati. Izuzev ako moćni Zapad oslabi, šta će onda Izrael? SAD i Zapad neće oslabiti preko noći, nego to će biti proces koji traje neko vreme. Bliski Istok jeste jedno od glavnih mesta češanja dve velike sile Rusija-SAD. Ni Izrael, ma koliko da je prgav, ne može da bude siguran ko će tu do kraja prevagnuti. Prema tome Izrael će morati da smanjuje svoju agresivnost.

   • Predrag says:

    putko je izdajnik ruskog naroda predo je ukrainu,belo rusiji stalno zavrće ruku,od srbije uzima pare za slikanje sa sorošovim potrčkom. od 2o tajkuna koji vladaju rusijom i koji su Totalno ojadili ruski narod samo dvojca su rusi trojca čečeni i 15 jevreja.

    • Miraš says:

     Ukrajina se predala sama Zapadu kad je već postala nezavisna država. Zašto zbog toga gurate Rusiju u sukob sa Ukrajinom? Zato što je takav sukob baš ono što želi Zapad. Dakle gori ste od Cije, Mi6 i od cionista.

    • Miraš says:

     U nezavisnoj Ukrajini krajem 2004 godine desila se Narandžasta revolucija, ona se takodje smatra obojenom revolucijom, a koja je dovela do poništavanja rezultata predsedničkih izbora. Izbori su ponovljeni ali samo za drugi krug predsedničkih izbora, te na njima izgubio je proruski kandidat Januković, a pobedio je prozapadni kandidat Juščenko. Vilijam Engdal poznati geopolitički stručnjak objašnjava da tada tokom tih ukrajinskih izbora u poledjini postojala je borba izmedju Putina I Buša na geopolitičkom planu. Bilo je važno ko će da kontroliše velikog suseda Rusije, Rusi ili Amerikanci, a i da zajedno sa Ukrajinom preuzmu kontrolu ruskih gasovoda koji prolaze kroz Ukrajinu te da tako slabe Rusiju. Engdal tvrdi da Zbignjev Bžežinski (veliki neprijatelj Rusije i autor knjige "Velika šahovska tabla) direktno je upleten u dogadjaje u Ukrajini. Bžežinski je tada otvoreno osudio prve rezultate izbora po kojima je pobedio Janukovič, i to zajedno sa Henrijem Kisindžerom i Kolinom Pauelom. Celokupna karijera Bžežinskog bila je usmerena na to da se Rusiji oduzme moć u Evroaziji i to još otkako je bio predsednik Veća za nacionalnu bezbednost u vreme predsednikovanja Džimija Kartera (1977-1981 godine). Bžežinski je dočekao i novu obojenu revoluciju Evromajdan iz 2014 godine, a umro je u maju 2017 godine, no u SAD i posle njega ima ko da nastavi iste geopolitičke igre. Rusija je uspela da izgradi gasovode Turski tok, uspeće i Severni tok 2, prilično je smanjila tranzit ruskog gasa kroz Ukrajinu, i time poništava rezultate geopolitičkih igara na teritoriji Ukrajine koji su za Rusiju bili štetni. Pretvara poraz u pobedu. Moć Rusije raste i u Turskoj, i na Bliskom istoku, ali i u Evropi. Evroazija je ceo najveći svetski kontinent Evropa plus Azija. Sada se bitka za kontrolu tog najvećeg svetskog kontinetna sa Ukrajine prenosi sve više na Zapadnu Evropu i gledamo sve veće svadje u zapadnoj porodici na relaciji SAD-Evropa, što je dobro. Medjutim Rusija ne sme saba da vodi borbu sa SAD i Zapadom jer bi ponovo izgubila kao za vreme Hladnog rata. To moraju da urade zajedno vodeći lideri Evroazije te zato se stvara multipolarni svet. ... Sorošev potrčko će takodje biti preuzet i delimično prevaspitan, evo odustao je od priznavanja nezavisnosti Kosova, a i od razgraničenja.

     • Miraš says:

      Rusija ne sme sama (greška je "saba")... da se upušta u koštac sa Zapadom jer je ekonomski slabija od tog Zapada a vode se i ekonomski ratovi u kojima bi ona kao solo igrač nesumnjivo bila gubitnik. Ovo će još dugo trajati dok se ne uspostavi novi odnos snaga u svetu, a igra postaje sve složenija jer zbog multipolarnosti u njoj igra sve veći broj država-aktera. Ne možete tako poput malog deteta da samo pratite Rusiju i gde je Rusija. Nije vam Rusija rodjena majka sa obavezom da vas nina, mazi i pazi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *