ПУТИН ПОБЕСНЕО, ОТKРИО НЕПОЗНАТЕ ИСТОРИЈСKЕ ПОДАТKЕ: Знамо ми добро KО се ДОГОВАРАО СА ХИТЛЕРОМ!

PUTIN POBESNEO, OTKRIO NEPOZNATE ISTORIJSKE PODATKE: Znamo mi dobro KO se DOGOVARAO SA HITLEROM!

26 decembra 2019

Ruski lider Vladimir Putin tvrdi da je Poljska bila antisemitska i da je dogovarala ratne akcije s Adolfom Hitlerom, što je njegov argument protiv rezolucije Evropske komisije u kojoj se delom okrivljuje Sovjetski Savez za početak Drugog svetskog rata. On je takođe dodao kako je navedena rezolucija čista glupost.

Putin je naveo i to kako je na potpisivanje Molotov-Ribentropovog pakta bilo nužno nakon što su druge evropske države potpisale sporazume o nenapadanju s Hitlerom.Rekao je da je sporazum postignut 1938. godine koji dozvoljava Hitleru da anektira Čehoslovačku primer zapadnjačke „tajne borbe“ s nacističkim vođom, pre nego što je kritiku usmerio na Poljsku.

Prethodno navedenu rezoluciju Evropskog parlamenta podržali su zastupnički klubovi stranaka, socijaldemokrata i liberala, ali i nacionalnih konzervativaca (EKR) među kojima su poljska vladajuća stranka Pravo i pravda (PiS) i ekstremni desni Vox iz Španije.

U toj rezoluciji podseća se na okupaciju Poljske s dve strane, ali osuđuje i današnja Rusija, u kojoj političke elite putem propagande ne prestaju „umanjivati komunističke zločine i uzdižu totalitarni sovjetski režim“.

Takođe, navodi se da je Rusija još uvek najveća žrtva komunističkog totalitarizma i da nije demokratska država.

Vladimir Putin je posebno problematizirao odnos prema istoriji u Poljskoj, navodeći da je poljski ambasador u Njemačkoj 30-ih godina bio simpatizer nacista te da je usko sarađivao s Hitlerom.

On je naveo i to da je ambasador obećao Hitleru spomenik u Poljskoj ako uništi Židove.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *