ПУТИН ПОЈАЧАВА АРСЕНАЛ: Најавио оружје каквом на свету нема равног

PUTIN POJAČAVA ARSENAL: Najavio oružje kakvom na svetu nema ravnog

25 oktobra 2018

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da će Rusija poručiti novo oružje kakvom, neće biti ravnog nigde u svetu, prenosi AP.

Američka agencija navodi da je ruski predsednik na sastanku sa visokim vojnim oficirima i policijskim zvaničnicima, rekao da „Rusija ne preti nikome i strogo se pridržava svojih obaveza u oblasti međunarodne bezbednosti i kontrole naoružanja“.Istovremeno, ruski predsednik je najavio da će ruski arsenali biti modernizovani kako bi se obezbedila zaštita od bilo kakvih potencijalnih pretnji.

Putin je to rekao istog dana kada je NATO u Norveškoj počeo najveće vojne vežbe od završetka Hladnog rata, sa oko 55.000 pripadnika vojnih snaga, primećuje AP.

Američka agencija napominje da je Putinova najava usledila nakon što je američki predsednik Donald Tramp saopštio da namerava da isključi SAD iz sporazuma o kontroli nuklearnog naoružanja iz 1987. zbog, kako je naveo, ruskih kršenja pakta.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Putin danas sa stalnim članovima nacionalnog Saveta bezbednosti razgovarao o pitanjima strateške stabilnosti u svetlu planova SAD o povlačenju iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjem dometa (INF), prenosi Tas s.

„Razmenjena su mišljenja o strateškim bezbednosnim pitanjima, posebno s obzirom na planove SAD o povlačenju iz Sporazuma INF, kao i o drugim aspektima rusko-američkih odnosa“, rekao je Peskov.

KOMENTARI3 komentara

  1. raikkonen says:

    ako nemozes da izbegnes tucu udari prvi..tako si pricao putine..ee sad ti vidi.shtacesh i kakocesh..

  2. Miraš says:

    Da li u SAD opet muzu pare svojih poreskih obveznika? Ovaj tekst izgleda kao izmišljotina američkog medija AP. Nikakvih novih posebnih vesti i izjava Putina nije bilo ovih dana da "Rusija će poručiti novo oružje kakvom neće biti ravnom nigde u svetu".

  3. slobo says:

    Ma previse je ba o tom novom oruzju I vjestima te vrste .To su glu[posti za sirotinju I sitnis

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *