ПУТИН ПОНИЗИО НАТО АЛИЈАНСУ: „Русија је…“

PUTIN PONIZIO NATO ALIJANSU: „Rusija je…“

19 januara 2017

05_033 putin nato

Rusija je danas moćnija od svakog potencijalnog agresora – ocenio je Vladimir Putin. Učinio je to na proširenoj sednici Kolegijuma Ministarstva obrane Ruske Federacije, ali je odmah upozorio pripadnike ruskog vojnog vrha da opuštanja ne sme da bude.

– Skrećem vam pažnju: ako sebi dozvolimo da se opustimo makar i na minut, ako sebi dozvolimo i samo jedan veći kiks u modernizaciji vojske i ratne flote i u obuci jedinica – situacija se može veoma brzo da pomeni. S obzirom na brzinu događanja u svetu – Rusija to čak ne bi ni stigla da primeti- rekao je Putin

On je dodatno precizirao i naglasio: “Moramo još mnogo toga da napravimo. Uprkos tome, mi smo već danas – s obzirom na mnoštvo faktora, uključujući ne samo vojne, nego i našu istoriju, geografiju i unutrašnje stanje društva – već danas, mogu to s uverenošću reći, jači od svakog potencijalnog agresora”.

Odmah potom je podvukao: “Od svakog!”

Govoreći o “ključnim zadacima u 2017.”, ruski lider je naglasio da će mnogo zavisiti od uspešnosti realizacije onoga što je započeto poslednjih godina i nastavio:

– Važno je da održavamo dostignuti tempo opremanja vojske i flote novim naoružanjem. Ministarstvo obrane je dužno da osigura usklađeni razvoj svih vidova i rodove vojske, da nastavimo s uvođenjem u uporabu visokopreciznog oružja, suvremenih sredstava veze, izviđanja, upravljanja i radioelektronske borbe”.

Putin je posebno ukazao na značaj daljeg povećavanja potencijala strateških nuklearnih snaga, jačanja ruske “strateške trijade” i usavršavanja sistema upozoravanja o raketnom napadu.

Potrebni su nam pre svega – naglasio je Putin – raketni sistemi koji su u stanju garantovano da probiju sve današnje i buduće sisteme protivraketne obrane.

On je dodao da je Rusiji – za neutralizovanje svih vojnih pretnji – potreban i viši nivo strateških nenuklearnih snaga.

Ministar obrane RF – general vojske Sergej Šojgu – “reportirao” je da će na kraju 2017. opremljenost Oružanih snaga RF novim naoružanjem premašiti 60 posto.

Govoreći o o ruskom vojnom angažovanju u Siriji, Šojgu je rekao i ovo:

– Naše Vazdušno -kosmičke snage su sprečile raspad sirijske države i prekinule lanac obojenih revolucija u tom delu sveta. Prekidu vatre već su se priključila 1.074 naselja s tri miliona stanovnika, a 9.000 terorista je položilo oružje.

Naneta je znatna šteta međunarodnim terorističkim organizacijama u Siriji. Zaustavljeno je njihovo širenje po regiji. Razrušeni su neki kanali njihovog finansiranja i opremanja.”

Šojgu je precizirao da je dosad od terorista oslobođeno preko 12.000 kvadratnih kilometara sirijske teritorije, odnosno – 499 gradova i naselja.

Prema njegovim rečima, rusko vazduhoplovstvo je izvelo 18.800 borbenih letova i „uradilo“ 71.000 udara po infrastrukturi terorista, uništivši 725 logora za obuku, 405 pogona za proizvodnju streljiva i oko 35.000 terorista, uključujući i 204 njihova komandanta.

KOMENTARI5 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Milan Brdar ''Pravo na pobunu'' (16.01.2017.) Genocid nad Srbima, trajao je od 1941. – 1954.g. Zastrašujuće zvuči reč „oslobođenje“. Marko Mesić predvodio genocid u Užičkom kraju. Ustaško-komunistička politika se nastavlja. Pod Staljingradom su bili svi evropski narodi, zajedno sa englezima i grcima. Samo nije bilo Srba. Sadašnje i večne teme. https://www.youtube.com/watch?v=DwNKmy3c

  • Lune says:

   Hm,hmm.. ali, bili su Rusi kod nas, kucaj Ruski zastitni korpus u Srbiji

 2. Sodom von Gomor says:

  I IMA PRAVO.

 3. BULAVA says:

  Nikada nisam ni sumnjao da je Rusija najmoćnija država na planeti.

 4. Ivan Grozni says:

  Izvinjavam se, ALI PUTIN NIJE NIKOGA PONIZIO. Samo je rekao ono u sta verije On sam. Nikad koalicione vojske nisu bile jake u borbama. Jesu jeke statisticka sila ne papiru. U istoriji bile su samo oportunisticke rulja koja je pljackala i to im je bila jedina ideja vodilja. To isto vazi i za placenicke vojske koje su svoje usluge pruzale kraljevima koji nisu imali svoju vojsku, ili sluzile kao pojacanje. Nekad nisi znao kad ce da izdaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *