ПУТИН ПОНОВО ПОМОГАО СРБИЈИ! Добили смо невероватну цену гаса!

ПУТИН ПОНОВО ПОМОГАО СРБИЈИ! Добили смо невероватну цену гаса!

25 новембра 2021

Председник Србије Александар Вучић саопштио је након разговора са руским председником Владимиром Путином да ће цена гаса остати иста – у наредних шест месеци биће 270 долара.– Разговарали смо о много тема, три сата смо разговарали… Он је схватио колики је значај гаса за нашу земљу, и цена, и количина. Постигли смо нешто што смо покушали и председник Путин је показао пријатељство према Србији… Добили смо невероватну цену од 270 долара по кубном метру гаса у наредних шест месеци, као и повећање количине гаса и флексибилност за коју сам посебно молио – рекао је Вучић.

Бајатовић је, каже Вучић, скакао од среће, а Путин је пред председником Србије звао све редом како би се резултати постигли што пре.

– Путин ми је рекао: „Александре, решење ће бити добро“, а и после 6 месеци, чини ми се, да ћемо имати изузетну цену и повећање обима, али и флексибилност.

Додаје да се на овај начин штеди више од 300 милиона евра, што је, каже, један национални стадион, а добили смо и сигурност за снабдевање.

– Био је и више него фер, капа доле председнику Путину, велико хвала! Разговарали смо о много тема, три сата смо разговарали… Он је схватио колики је значај гаса за нашу земљу, и цена, и количина. Постигли смо нешто што смо покушали и председник Путин је показао пријатељство према Србији… Добили смо невероватну цену од 270 долара по кубном метру гаса у наредних шест месеци, као и повећање количине гаса и флексибилност за коју сам посебно молио – рекао је Вучић и додао:

– Русија ће наставити да подржава Србију по питању KиМ. Путин је имао око 90 питања за мене из различитих области, ја сам имао својих 10 обимнијих тачака. Разговарали смо о KиМ, дуго смо причали о ситуацији у целом региону, о притисцима, о непостојању жеље код Албанаца за дијалогом. Разговарали смо о изградњи железница. Упознао сам га са различитим променама односа у региону.

– Пажљиво, детаљно и темељно смо разговарали. Разговарали смо о железницама, БГ возу и његовој комплементарној изградњи са метроом, разговарали смо о радио фармацији, о војно-техничкој сарадњи – каже председник.Замолио је Путина, додаје, да се убрза реализација одређених договора, посебно допремање тзв. корнета (лансирне рампе) у Србију.

– Рекао сам да не жалимо и не кукамо када наше комшије добијају наоружање на поклон и купују најмодерније авионе. То је њихов посао и честитамо им, али наш посао је да не смемо да будемо слаби и џак за ударање. Морамо да будемо веома, веома снажни – рекао је Вучић.

Било је речи и о култури, сарадњи позоришта, боксу, руским стручњацима у овој области у Србији…

Истиче да је разговор био одличан, с обзиром на то да је у Русији тежак дан због трагедије у руднику.

– У једном таквом дану, нашао је времена за Србију. Свака му част на томе – рекао је Вучић.

Вучић се још једном захвалио Путину због одличне цене гаса.

– То је велика ствар за Србију, хвала му на томе. Показао је да смо прави пријатељи. Увек можемо да рачунамо на пријатеље, али морамо да се понашамо одговорно и озбиљно – рекао је Вучић.

KOMENTARI16 коментара

 1. Cp6a says:

  Опет геноцид. Поцркаће од муке сви србомрсци. Стварно нема смисла.

  • Косовац says:

   @ Срба, …..Читава три сата су причали. Надам се да су нешто и замезили успут. Да се Александар не покаје што је прешао толики пут. Али бар Вучић може да каже, па да после напише мемоаре „како сам видео Путина“. ……………Иначе, мислим да су цркли од муке и Еврољуби. А ону Војвођанерску свињу да не иментујем уопште.

 2. Gagi says:

  Ponavlja se istorijska prica, KO ce Srbima da pomogne osim Rusa.

 3. Ovcoizovani covid idioti says:

  Yebes EU, od njih nema nista.

 4. independent says:

  Rusi su ukrali do sada 12 milijardi eura u poklonjenoj Vojvodjanskoj naftnoj industriji i nadtnim poljima.Ukupna vrednost naftnih polja je 100 MILIJARDI EURA.Nista rusi ne poklanjaju oni samo uzimaju od budalastih naroda isto kao i kinezi.

  • Ivana says:

   A ne ko nečiji usraše oni poklanjaju Srbima Ideu pa srpske njive, preduzeća itd.

  • ko says:

   Ti si ekspert pa pricas o tome. Kad si takav ekspert objasni koliko su nas USA, Eu opljackali ne samo u zadnji 30 godina vec u zadnji 100 godina. Zato bolje cuti jer ce te ubiti mrznja prema Rusiji.

  • Cp6a says:

   Уместо да нам као западни пријатељи донирају уранијумске кошуљице, да будемо лепи, Руси и Кинези прчкају нешто обострано корисно. Стварно су бљак.

 5. Milax says:

  Nedavno je Moldavija potpisala ugovor na 10 godina za 470 $ na 1000 m3. Ukoliko dobijemo ovu cenu nakon šest meseci tj maja meseca 2022 godine to će značiti da dobijamo godišnje 600.000,00 $ poklona od Rusije tj 6 MILIJARDI dolara za 10 godina ugovora.Ukoliko nam to Putin dozvoli odmah početi praviti nuklearnu elektranu na Dunavu pored Požarevca što se već napominje kao mesto za gradnju.Vozila će uskoro da idu na struju i ista će da poskupljuje kako se budu izbacivala vozila na fosilna goriva.Nuklearna elektrana će koštati 10 milijardi eura i to bi nam omogućilo veliki privredni razvoj i energetsku samostalnost.

  • Rafmanjinov says:

   Да ли може и неко атомско наоружање?! Мислим да би нам то пуно значило, а и браћи Русима.

  • Cetnik says:

   Cena je dok ne prodju izbori.

 6. Milax says:

  Najeftiniji gas u Evropi ima Belorusija 140$ na 1000m3 što je poklon Beloruskom narodu od Putina. To je cena koja je gotovo 10 puta manja od sadašnje cene u Evropi. Koliko god poštovao sistem rada i način života na Zapadu gde radi nekoliko miliona naših radnika više verujem Rusiji. Rusija je partner Srbiji i to koliko toliko pošteniji i iskreniji nego ovi sa Zapada koji se okreću tamo ovamo kako vetar duva.Ipak i sa takvim Zapadom moramo imati dobre odnose jer je to naš trenutno jedini način da opstanemo.

 7. milorad5 says:

  brate dobro je to će zaustaviti inflaciju i podizanje cena i sačuvati stabilnost dinara,i svakm srbinu uštedeti bar 300 eura.HVALA RUSIMA jer mnogo znači da bude mirno i stabilna politička situacija ovde iSADA dok oluja divlja oko nas.Ovo što se po evropi dešava ovih dana u vezi kovid priče i u vezi svega ostalog je TEK POČETAK HAOSA.Ako uspemo da sačuvamo stabilnu bezbednosnu ,političku i ekonomsku situaciju do kraj sledeće god.možda će da izbegnemo taj haos,najvažnije je da ne upadnemo sa ostalim u bunar na početku,posle će biti lakše da laviramo u odnosu na celu tu ružnu priču koja dolazi,tada će STVARNO o svojoj muci na zapadu da se smaraju i mislim da će to biti popuštanje tog stiska,srbije koji ne prestaje još od 1988. Automatski će i indijanci iz bivše sfrj, oko nas da se ućute ko miševi u rupi i otvoriće se mogućnost rešavanja šiptara onako kako i treba a ih rešimo.Ovaj POKLON iz rusije stvara ekonomske preduslove za takav ishod.Mudar ,bitan i pravovremen potez,a mislim da će svaki srbin to ZAPAMPTITI.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u