ПУТИН ПОНОВО ПОМОГАО СРБИЈИ! Добили смо невероватну цену гаса!

PUTIN PONOVO POMOGAO SRBIJI! Dobili smo neverovatnu cenu gasa!

25 novembra 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je nakon razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da će cena gasa ostati ista – u narednih šest meseci biće 270 dolara.– Razgovarali smo o mnogo tema, tri sata smo razgovarali… On je shvatio koliki je značaj gasa za našu zemlju, i cena, i količina. Postigli smo nešto što smo pokušali i predsednik Putin je pokazao prijateljstvo prema Srbiji… Dobili smo neverovatnu cenu od 270 dolara po kubnom metru gasa u narednih šest meseci, kao i povećanje količine gasa i fleksibilnost za koju sam posebno molio – rekao je Vučić.

Bajatović je, kaže Vučić, skakao od sreće, a Putin je pred predsednikom Srbije zvao sve redom kako bi se rezultati postigli što pre.

– Putin mi je rekao: „Aleksandre, rešenje će biti dobro“, a i posle 6 meseci, čini mi se, da ćemo imati izuzetnu cenu i povećanje obima, ali i fleksibilnost.

Dodaje da se na ovaj način štedi više od 300 miliona evra, što je, kaže, jedan nacionalni stadion, a dobili smo i sigurnost za snabdevanje.

– Bio je i više nego fer, kapa dole predsedniku Putinu, veliko hvala! Razgovarali smo o mnogo tema, tri sata smo razgovarali… On je shvatio koliki je značaj gasa za našu zemlju, i cena, i količina. Postigli smo nešto što smo pokušali i predsednik Putin je pokazao prijateljstvo prema Srbiji… Dobili smo neverovatnu cenu od 270 dolara po kubnom metru gasa u narednih šest meseci, kao i povećanje količine gasa i fleksibilnost za koju sam posebno molio – rekao je Vučić i dodao:

– Rusija će nastaviti da podržava Srbiju po pitanju KiM. Putin je imao oko 90 pitanja za mene iz različitih oblasti, ja sam imao svojih 10 obimnijih tačaka. Razgovarali smo o KiM, dugo smo pričali o situaciji u celom regionu, o pritiscima, o nepostojanju želje kod Albanaca za dijalogom. Razgovarali smo o izgradnji železnica. Upoznao sam ga sa različitim promenama odnosa u regionu.

– Pažljivo, detaljno i temeljno smo razgovarali. Razgovarali smo o železnicama, BG vozu i njegovoj komplementarnoj izgradnji sa metroom, razgovarali smo o radio farmaciji, o vojno-tehničkoj saradnji – kaže predsednik.Zamolio je Putina, dodaje, da se ubrza realizacija određenih dogovora, posebno dopremanje tzv. korneta (lansirne rampe) u Srbiju.

– Rekao sam da ne žalimo i ne kukamo kada naše komšije dobijaju naoružanje na poklon i kupuju najmodernije avione. To je njihov posao i čestitamo im, ali naš posao je da ne smemo da budemo slabi i džak za udaranje. Moramo da budemo veoma, veoma snažni – rekao je Vučić.

Bilo je reči i o kulturi, saradnji pozorišta, boksu, ruskim stručnjacima u ovoj oblasti u Srbiji…

Ističe da je razgovor bio odličan, s obzirom na to da je u Rusiji težak dan zbog tragedije u rudniku.

– U jednom takvom danu, našao je vremena za Srbiju. Svaka mu čast na tome – rekao je Vučić.

Vučić se još jednom zahvalio Putinu zbog odlične cene gasa.

– To je velika stvar za Srbiju, hvala mu na tome. Pokazao je da smo pravi prijatelji. Uvek možemo da računamo na prijatelje, ali moramo da se ponašamo odgovorno i ozbiljno – rekao je Vučić.

KOMENTARI16 komentara

 1. Cp6a says:

  Opet genocid. Pocrkaće od muke svi srbomrsci. Stvarno nema smisla.

  • Kosovac says:

   @ Srba, …..Čitava tri sata su pričali. Nadam se da su nešto i zamezili usput. Da se Aleksandar ne pokaje što je prešao toliki put. Ali bar Vučić može da kaže, pa da posle napiše memoare „kako sam video Putina“. ……………Inače, mislim da su crkli od muke i Evroljubi. A onu Vojvođanersku svinju da ne imentujem uopšte.

   • Ivana says:

    Misliš čmarka?

 2. Gagi says:

  Ponavlja se istorijska prica, KO ce Srbima da pomogne osim Rusa.

 3. Ovcoizovani covid idioti says:

  Yebes EU, od njih nema nista.

 4. independent says:

  Rusi su ukrali do sada 12 milijardi eura u poklonjenoj Vojvodjanskoj naftnoj industriji i nadtnim poljima.Ukupna vrednost naftnih polja je 100 MILIJARDI EURA.Nista rusi ne poklanjaju oni samo uzimaju od budalastih naroda isto kao i kinezi.

  • Ivana says:

   A ne ko nečiji usraše oni poklanjaju Srbima Ideu pa srpske njive, preduzeća itd.

  • ko says:

   Ti si ekspert pa pricas o tome. Kad si takav ekspert objasni koliko su nas USA, Eu opljackali ne samo u zadnji 30 godina vec u zadnji 100 godina. Zato bolje cuti jer ce te ubiti mrznja prema Rusiji.

   • Pravda says:

    u zadnjih 2500 godina

  • Cp6a says:

   Umesto da nam kao zapadni prijatelji doniraju uranijumske košuljice, da budemo lepi, Rusi i Kinezi prčkaju nešto obostrano korisno. Stvarno su bljak.

 5. Milax says:

  Nedavno je Moldavija potpisala ugovor na 10 godina za 470 $ na 1000 m3. Ukoliko dobijemo ovu cenu nakon šest meseci tj maja meseca 2022 godine to će značiti da dobijamo godišnje 600.000,00 $ poklona od Rusije tj 6 MILIJARDI dolara za 10 godina ugovora.Ukoliko nam to Putin dozvoli odmah početi praviti nuklearnu elektranu na Dunavu pored Požarevca što se već napominje kao mesto za gradnju.Vozila će uskoro da idu na struju i ista će da poskupljuje kako se budu izbacivala vozila na fosilna goriva.Nuklearna elektrana će koštati 10 milijardi eura i to bi nam omogućilo veliki privredni razvoj i energetsku samostalnost.

  • Rafmanjinov says:

   Da li može i neko atomsko naoružanje?! Mislim da bi nam to puno značilo, a i braći Rusima.

  • Cetnik says:

   Cena je dok ne prodju izbori.

 6. Petrovgrad says:

  Da li je bilo reči o otvaranju nekog TV kanala u Srbiji.

 7. Milax says:

  Najeftiniji gas u Evropi ima Belorusija 140$ na 1000m3 što je poklon Beloruskom narodu od Putina. To je cena koja je gotovo 10 puta manja od sadašnje cene u Evropi. Koliko god poštovao sistem rada i način života na Zapadu gde radi nekoliko miliona naših radnika više verujem Rusiji. Rusija je partner Srbiji i to koliko toliko pošteniji i iskreniji nego ovi sa Zapada koji se okreću tamo ovamo kako vetar duva.Ipak i sa takvim Zapadom moramo imati dobre odnose jer je to naš trenutno jedini način da opstanemo.

 8. milorad5 says:

  brate dobro je to će zaustaviti inflaciju i podizanje cena i sačuvati stabilnost dinara,i svakm srbinu uštedeti bar 300 eura.HVALA RUSIMA jer mnogo znači da bude mirno i stabilna politička situacija ovde iSADA dok oluja divlja oko nas.Ovo što se po evropi dešava ovih dana u vezi kovid priče i u vezi svega ostalog je TEK POČETAK HAOSA.Ako uspemo da sačuvamo stabilnu bezbednosnu ,političku i ekonomsku situaciju do kraj sledeće god.možda će da izbegnemo taj haos,najvažnije je da ne upadnemo sa ostalim u bunar na početku,posle će biti lakše da laviramo u odnosu na celu tu ružnu priču koja dolazi,tada će STVARNO o svojoj muci na zapadu da se smaraju i mislim da će to biti popuštanje tog stiska,srbije koji ne prestaje još od 1988. Automatski će i indijanci iz bivše sfrj, oko nas da se ućute ko miševi u rupi i otvoriće se mogućnost rešavanja šiptara onako kako i treba a ih rešimo.Ovaj POKLON iz rusije stvara ekonomske preduslove za takav ishod.Mudar ,bitan i pravovremen potez,a mislim da će svaki srbin to ZAPAMPTITI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *