PUTIN PORUČIO BAROZU: Da želim, mogu da zauzmem Kijev za dve nedelje!

PUTIN PORUČIO BAROZU: Da želim, mogu da zauzmem Kijev za dve nedelje!

1 септембра 2014

putin_barroso_ukraineDa želim, mogu da zauzmem Kijev za dve nedelje, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u telefonskom razgovoru predsedniku Evropske komisije Žoze Manuelu Barozu.

Navodno su o Putinovoj pretnji informisani i drugi politički čelnici u Evropi pa i nemačka kancelarka Angela Merkel. Ona je u ponedeljak Rusiji zapretila uvođenjem novih sankcija.

Podsetimo, Putin je nedavno izjavio da su ruske oružane snage, uz podršku nuklearnog arsenala, spremne da se suprotstave svakoj vrsti agresije.

Putin je napomenuo da je Rusija daleko od nekog većeg konflikta, ali da je spremna u svakom trenutku da odbije bilo kakav vid agresije.

„Hvala Bogu, mislim da niko i ne pomišlja da uđe u sukob velikih razmera sa Rusijom. Želim da vas podsetim da je Rusija jedna od vodećih nuklearnih sila, naglasio je ruski predsednik.

S druge strane Velika Britanija i još šest zemalja članica NATO stvoriće posebnu vojnu jedinicu veličine divizije sa 10.000 vojnika spremnih za brzo delovanje, što bi mogao biti dosad najsnažniji pokušaj Zapada da odvrati Rusiju od vojne intervencije na Ukrajinu.

Iako je plan da ta multilateralna vojna snaga bude operativna tek 2018., računa se da bi sama najava njenog formiranja mogla da deluje kao jedna od metoda odvraćanja Rusije.

Druga metoda kojom pokušavaju da odvrate Rusiju od invazije na Ukrajinu, je uvođenje dodatnih ekonomskih sankcija EU.

(24sata)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Spasoje says:

    Car Putin jedobro zapušio Manuelu usta.Pa da li ste vi svjesni s kim se kačate i zajebavate se.Uvodite kobajagi neke sankcije,a ovamo ste prvo prijetili država -članicama EU-,pa kad su vam proturiječili i nisu poslušali,kao na primjer:Češka,Slovačka i druge,onda ste molili države Južne Amerike da na ulaze na Rusko tržište.Zatim vam je i to propalo,pa sad kao pretite da neku specijalnu jedinicu formirate od 1o.ooo da se kao mogu suprostaviti Rusiji.To nećete moći sprovesti ni za naredne dvije godine i koja će biti luda zemlja da da svoje vojnike da idu da ratuju sa Rusijom.Budalaštine,sve do budalaština. Zato BRAVO CARE PUTIN ŠTO SI PROPALOM POLITIČARI MANUELU ZAČEPIO SVE U ŠESNAJST.žIVIO TI CARE I VELIKA RUSIJA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u