PUTIN PORUČIO LGBT POPULACIJI: Budite mirni i ne dirajte decu

PUTIN PORUČIO LGBT POPULACIJI: Budite mirni i ne dirajte decu

17 januara 2014

Putin Sochi OlympicsVladimir Putin je uoči zimskih olimpijskih igara u Sočiju izjavio da nema ništa protiv pripadnika LGBT populacije, ukoliko „ne vrše propagandu nad decom“.

Ruski predsednik se trenutno nalazi u Sočiju, gde nadgleda pripreme za zimske olimpijske igre, koje se održavaju za tri nedelje. Za vreme sastanka sa predstavnicima volontera, upitan je zašto su njihove uniforme u duginim bojama.

„Mi ne zabranjujemo netradicionalne seksualne veze“, rekao je Putin tom prilikom, prenele su ruske agencije. „Nama smeta propaganda drugačijeg seksualnog opredeljenja“. Pre svega, hteo bih da istaknem propagandu nad decom. To su potpuno dve različite stvari- zabraniti nešto, ili zabraniti propagandu nečega“, rekao je Putin.

On je takođe dodao da je Rusija liberalnija od mnogih zemalja, tvrdeći da je u određenim američkim državama homoseksualnost kažnjiva zakonom.

„Mi ništa ne branimo, i nikoga ne proterujemo sa ulice, niti su predviđene kazne za takve veze, rekao je Putin i poručio pripadnicima LGBT populacije: „Možete da budete opušteni i mirni, ali molim vas da ostavite decu na miru“.

Podsetimo, u Rusiji je prošle godine stupio na snagu zakon koji zabranjuje svaki vid propagande homoseksualizma.

(B92)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *